“Gaga u Đakovu” – umjetnički eksperiment Marije Adrić

"Gaga na proslavi 50. rođendana Radio Đakova" – zapravo je umjetnički eksperiment naše suradnice Marije Adrić, koja propituje svijet umjetnosti, novih medija, globalizacije, kulture, mode i šou biznisa.

Riječ je o istraživanju medijske umjetnosti i granica do kojih se može ići unutar novih medija i interdisciplinarne umjetnosti“, pojašnjava, nakon uistinu različitih reakcija, Marija Adrić, studentica pete godine na Likovnoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Igora Rončevića.

Riječ je o performansu i čini se da nam je trebao svima, bez obzira na neke komentare da nam to nije trebalo. Trebalo nam je svima da bi si još jednom potvrdili kako živimo u kulturi spektakla”, ističe mlada umjetnica iskreno priznajući da je i sama pomalo zatečena reakcijama.

Mene su reakcije iznenadile jer se činilo nemogućim da će itko pomisliti da su te stvari moguće, neki od medija su reagirali onako kako sam mislila da će reagirati, da će ignorirati vijest, ali velika većina je zapravo raširila tu vijest do granica do kojih nisam mislila da uopće može ta vijest ići, valjda samo zato da bi na svojim portalima imali što više klikova“, analizira reakcije.

Uz Radio Đakovo, suradnju još jednog medija, u projektu su, kako navodi Marija, sudjelovali Petar Popijač, student pete godine kiparstva na Likovnoj akademiji u Zagrebu, koji je izradio Gaginu masku, Martina Vukasović kao dvojnica-plesačica i djevojke iz plesne skupine “Angels”. No, dodaje Marija, u njezinu projektu su sudjelovali i svi oni koji su na ovaj ili onaj način prokomentirali informaciju o Gaginu dolasku na obilježavanje 50. obljetnice Radio Đakova.

Tekst: Radio Đakovo

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari