Udruga Balans: Smršavite jedući više

Pravilan način gubitka kilograma nikako nije gladovanje i preskakanje obroka. Da bi ljudsko tijelo funkcioniralo na zdrav način potrebno je unositi dnevno dovoljno energije kako bi se zadovoljile potrebe bazalnog metabolizma (ona količina energije izražena u kcal koja nam je svakodnevno potrebna kako bi naš organizam normalno funkcionirao), te potrebe za fizičku aktivnost i eventualno oboljenje.


Uzimajući navedene parametre u obzir dobijemo točnu količinu energije (izraženu u kcal) kako bi organizam funcionirao, osjećali bi ste se dobro i pri tome bi gubili kilograme. Redukcijske dijeteloše djeluju na ljudski organizam jer je većina njih bazirana na manje od 1000 kcal dnevno što može dovesti do ozbiljnih zdravstvenih tegoba. Ako se uistinu želite riješiti kilograma, u stvari trebate jesti više.

Iznenađeni ste? Ne bi ste trebali biti, jer su najuspješnija mršavljenja najčešće postignuta ako se jelo više, a ne gladovalo. Zamislite samo mršavljenje u kraćem roku hraneći se ne samo ukusnim, već i hranjivim namirnicama. Stoga je važno individualno znati kolike su dnevne potrebe Vašega organizma kako biste mršavili bez opasnosti ugrožavanja zdravlja. Ako se odlučite na ovaj način prehrane korist se neće ogledati samo u izgubljenim kilogramima, već će se značajno poboljšati i Vaše zdravlje. Nakon samo tjedan dana tijelo će se pročistiti od toksina, a vi ćete se osjećati bolje. Pročistit će vam se i probavni sustav i pokrenuti rad crijeva. Riješit ćete se osjećaja nadutosti, čime ćete dodatno smanjiti obujam struka. Svakako bi ste se prije provođenja raznih metoda gubljenja kilograma trebali posavjetovati sa liječnikom ili nutricionistom.

Posjetite nas i saznajte sve o pravilnoj prehrani: kako izgubiti kilograme, kako dobiti kilograme, kako poboljšati svoje zdravstveno stanje, kako postići bolju koncentraciju, snagu i/ili izdržljivost…. Naše savjetovalište možete pronaći u Osijeku i Virovitici!

Hrvatska udruga nutricionista i prijatelja nutricionizma za promicanje i očuvanje zdravlja “Balans” Osijek, od 04. svibnja organizira besplatno određivanje sastava tjelesne mase i bazalnog metabolizma (starost organizma, % masnog i mišićnog tkiva, masno tkivo oko organa, ITM, BM, masa,..). Besplatna akcija će trajati do 18. svibnja. Sve osobe koje dođu u savjetovalište imaju mogućnost savjetovanja, izrade individualnih planova detoksikacije,  izrade individualnih planova prehrane i stručno vođenje kroz proces mršavljenja ili slična stanja. Stručno savjetovanje, kao i izradu planova prehrane i detoksikacije provodi magistar nutricionizma.

Ako želite promjeniti svoje prehrambene navike i poboljšati svoje zdravstveno stanje, obratite se u nutricionističko savjetovalište udruge Balans i uz pomoć stručnih osoba ostvarite svoje ciljeve.

Savjetovalište se nalazi na adresi Šetalište P. Preradovića 7. Osijek (ambulanta dr Hečimović), a radno vrijeme je parnim datumima od 14:00 do 19:00, te neparnim datumima od 08:00 do 13:00 sati, te u Zavodu za javno zdravstvo “Sveti Rok” Virovitica svaki parni petak u mjesecu od 15:00 do 20:00 sati. Svoj dolazak na savjetovanje potrebno je najaviti na broj 097 7808 945 i 091 5034 268, ili na mail nutricionizam.os@gmail.com, a više informacija o nama i našem radu možete dobiti na www.nutricionizam-balans.com.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari