FOTO: Humanitarna akcija “Dobro je činiti dobro” na gradskom korzu

Da je uistinu "Dobro činiti dobro" pokazali su brojni aktivisti različitih udruga - od društvenih, kulturnih, političkih, vjerskih i drugih organizacija koji su na gradskom korzu sudjelovali u humanitarnoj akciji spomenutog naziva.

>> FOTO: Humanitarna akcija “Dobro je činiti dobro” na gradskom korzu

Da je uistinu “Dobro činiti dobro” pokazali su brojni aktivisti različitih udruga – od društvenih, kulturnih, političkih, vjerskih i drugih organizacija koji su u subotu uvečer na gradskom korzu sudjelovali u humanitarnoj akciji spomenutog naziva.

Ta žila kucavica grada bila je dupke puna, a njome su se širili ugodni mirisi roštilja, dok su građane privlačili pogledi na ukusne palačinke s pekmezom, slatke torte, slane kiflice, langošice, sitne kolače…

Nije humanost izostala ni na drugoj strani, pa su tako Đakovčani, unatoč krizi i teškim životnim prilikama, kupovali ono što im je na štandovima bilo ponuđeno. Naime, sva prikupljena sredstva od prodaje po prigodnim cijenama bit će usmjerena u Fond za dječji osmijeh, a koliko je prikupljeno znat će se tijekom ovoga tjedna.

I dok su građani kružili korzom od štanda do štanda, koji su bili postavljeni duž cijele ulice s obiju strana, na pozornici postavljenoj ispred zgrade gradske uprave odvijao se dvosatni program u kome su nastupila djeca iz vrtića, mažoretkinje, plesne skupine, mladi glazbenici, a na kraju je mikrofon preuzela Marija Pavković Snaša sa Slavonskim dukatima.

Uz hranu, kupcima su se po simboličnim cijenama nudile i majice, cvijeće, knjige, i drugo. I ova se manifestacija odvijala u okviru programa proslave Dana grada.

FOTO

Tekst i foto: Maja MUŠKIĆ

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari