191. akcija upisa u Registar u Osijeku

U srijedu 30.5.2012. u Osijeku Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica.

U srijedu 30. svibnja, od 10 do 17h na Trgu Ante Starčevića u Osijeku Zaklada Ana Rukavina organizira akciju upisa u Registar dobrovoljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica

Sve što je potrebno za postati dobrovoljni darivatelj krvotvornih matičnik stanica je da ste zdravi, punoljetni, ne stariji od 40 godina i da imate želju pomoći.

S osmjehom na licu i malo krvi postanite dio velike obitelji Ane Rukavine i svih onih oboljelih kojima Mi možemo pomoći. Treba naglasiti da darivatelji koji su darovali krvotvorne stanice već ranije na nekoj od 188. akcija Zaklade, da su oni već upisani u Registar, ali svakako mogu doći na Trg i uživati u zabavnom dijelu programa. Organizatori od srca zahvaljuju svima koji se odazovu akciji.

O Zakladi Ana Rukavina

Zaklada Ana Rukavina započela je sa radom u prosincu 2006. godine, a formalno pravno je osnovana 14.2.2007. godine. Do danas je u Hrvatski registar dobrovoiljnih darivatelja krvotvornih matičnih stanica upisano 33.244 dobrovoljna darivatelja. Banka matičnih stanica krvi iz pupkovine “Ana Rukavinaosnovana je 28.3.2007. godine na Anin rođendan.

Zaklada Ana Rukavina osnovana je nakon prerane smrti mlade novinarke Ane Rukavine s ciljem proširenja Registra dobrovoljnih darivatelja koštane srži i matičnih stanica i osnivanja Banke matičnih stanica krvi iz pupkovine.

U ožujku 2012. godine uspješno su provedene četiri transplantacije krvotvornih matičnih stanica, i to tri za pacijente u Hrvatskoj, a jedna za pacijenta u inozemstvu koji je imao srodnog darivatelja u Hrvatskoj.

Sveukupno su do sada dobrovoljni nesrodni darivatelji iz hrvatskog Registra spasili 19 oboljelih osoba (11 u Hrvatskoj i 8 u inozemstvu).

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari