Novi osječki hit – heklane torbice za mobitele, svileni pojasi, narukvice…

Pojasi i narukvice vezene svilom, ukrasi za vrat i heklane torbice za mobitele prihvaćeni su kao najbolji suveniri završne izložbe projekta "Šokački suveniri u Osijeku VI".

Pojasi i narukvice vezene svilom, ukrasi za vrat i heklane torbice za mobitele prihvaćeni su kao najbolji suveniri završne izložbe projekta “Šokački suveniri u Osijeku VI“.

Žiri – u kojemu su, među ostalima, bili župan Vladimir Šišljagić i gradonačelnik Krešimir Bubalo, koji su zajedno s dožupanom Željkom Kraljičkom posjetili ovu tradicionalnu manifestaciju – nije imao lak zadatak. Naime, svaki prikazani suvenir pokazao je originalnost i maštovitost članova Udruge “Šokačka grana” i polaznika nekoliko radionica koje su u siječnju počele uvodnu izložbu. Subotnji događaj u prostorijama Udruge, gdje je sve odisalo šokačkim običajima i izričajima, bio je vrhunac njihova rada.

[span class=doc]Šokačka grana: Što su jeli naši stari[/span]

Svake godine tražimo novi suvenir u suradnji s etnolozima Muzeja Slavonije te odaberemo najbolji za tu godinu. Ove godine žiri se odlučio za nekoliko suvenira, između ostaloga, onih koji su nastali na dvije nove radionice, vez svilom i krojenje narodnih nošnjiAna Dragić, članica Udruge “Šokačka grana“.

Naš su grad i županija tako ove godine bogatiji za nekoliko novih suvenira. Najveće zanimanje bilo je za novi hit – heklane torbice za mobitele, koje su izazvale zanimanje i kod mlađe i kod starije populacije. Program ne bi bio cjelovit bez pjesme; s muškom pjevačkom skupinom “Šokci” zapjevali su svi prisutni.


Tekst: M.Mihelić (Glas Slavonije)
Foto: sokacka-grana.hr


Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari