VIDEO: Koja si ti LEGEnda [cijeli film]

Umjetnička je akademija na osječkom glavnom trgu u sklopu OLJK-a nedavno predstavila interdisciplinarni projekt "Koja si ti LEGEnda", a dio čega je i film koji možete pogledati ovdje.

Umjetnička je akademija na osječkom glavnom trgu u sklopu OLJK-a nedavno predstavila interdisciplinarni projekt “Koja si ti LEGEnda”, a dio čega je i film koji možete pogledati ovdje.

Riječ je o suradnji Filozofskog fakulteta, Umjetničke akademije, Učiteljskog fakulteta i Odjela za kulturologiju – čiji su studenti oživjeli osječke LEGEnde, te ih na različite načine još jednom upisali u povijest grada.

“Studenti su oslikali tramvaj koji će voziti gradom i pričati priču o urbanim legendama, pripremili su izložbu, snimili film, te izradili majice, naljepnice za automobile i plakate”, kaže dekanica Akademije i voditeljica projekta Helena Sablić-Tomić.

Izrađena je i zbirka radova o osječkim legendama poput Bore Ružara, najvećeg osječkog šarmera, prve pilotkinje, Tuljana i drugih, u čemu su sudjelovali Helena Sablić-Tomić, Ružica Pihistal, Anđelko Mrkonjić i Vladimir Rismondo, a od kojih su Barbara Balen-Domazetović, Snježana Barić-Šelmić i Tomislav Levak izabrali najbolje te ih uvrstili u zbornik.

Tekst: Glas Slavonije

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari