Jeste li znali da Slavonija nije ravna?

"Mjesto za mene" naziv je ovogodišnje manifestacije "Zemlje bez granica". Slavonija 28.08.2012. postaje bezgranična i poziva vas da sudjelujete u brojnim radionicama kako bi stvorili pravi mali Zubić grad u Osijeku...

“Mjesto za mene” naziv je ovogodišnje manifestacije “Zemlje bez granica”. Slavonija 28.08.2012. postaje bezgranična i poziva vas da sudjelujete u brojnim radionicama. U najvećoj dječjoj manifestaciji pod pokroviteljstvom predsjednika RH okupit će se više od 2000 djece i mladih koji će stvoriti Zubić grad u Osijeku…

“Mjesto za mene” naziv je ovogodišnje manifestacije “Zemlje bez granica”, a kao što isti daje naslutiti, mjesta ima doslovno za svakoga tko se želi odmaknuti od monotone svakodnevice, žuljanja leđa na dvosjedima, trosjedima i ostalim garniturama, te piljenja u ekran.

Svima onima koji osjećaju potrebu pokrenuti se, naučiti nešto novo i kreativno se izraziti “Zemlja bez granica” i ove je godine pripremila mnoštvo besplatnih likovnih, kiparskih, plesnih, glazbenih i žonglerskih radionica kao što su izrađivanje gigantske karnevalske lutke, radionica salse, capoeirae, osmišljavanja i crtanja stripa, izrade velike slikovnice, malih robota i mnoge druge. Radionice će uz više od 40 domaćih umjetnika i pedagoških djelatnika voditi i deset umjetnika iz šest zemalja (Slovenije, Švicarske, Italije, Turske, Malte, Izraela, Finske, Bosne i Hercegovine). Slobodnih mjesta ima na još deset radionica, a prijaviti se može na službenoj internet stranici “Zemlje bez granica”.

Od 28. do 31. kolovoza više od 2000 mladih Osječana sudjelovat će u brojnim edukativno – kreativnim radionicama i iskusiti svijet bezgranične kreativnosti i mašte. Ovoga puta “Zemlja bez granica” u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine prožeta je tematikom zuba, zubara, opasnosti od karijesa i dentalnih bolesti, te njihovom prevencijom.

Kako bi se djeci što jednostavnije i maštovitije ukazalo na važnost održavanja higijene zuba i usne šupljine osmišljeni su likovi Zube, Krube i Klepite, a zadnji dan manifestacije, 1. rujna, stara gradska jezgra Tvrđa će oživjeti kao čaroban i vizualno dojmljiv grad iz mašte – Zubić grad u kojem će biti predstavljene sve radionice. Naši dugogodišnji suradnici Jelena Radan, grupa Meritas i ove godine pomoći će u ostvarenju ove maštovite priče.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari