Hip-hop na Orionu – urbani skok na Vinkovačkim jesenima

U sklopu jedne od najpoznatijih hrvatskih manifestacija Vinkovačke jeseni ove godine održava se 4. po redu Hip-Hop na Orionu u subotu, 8. rujna s početkom u 19 sati u pješačkoj zoni grada Vinkovaca.

U sklopu jedne od najpoznatijih hrvatskih manifestacija Vinkovačke jeseni ove godine održava se 4. po redu Hip-Hop na Orionu u subotu, 8. rujna s početkom u 19 sati u pješačkoj zoni grada Vinkovaca.

Predsjednik Udruge Hip-Hop VK Ivan Gale rekao je da je projekt Hip-Hop na Orionu prvotno zamišljen kao popratna manifestacija koja predstavlja jedan “urbani skok” u moru folklornih skupina u sklopu Vinkovačkih jeseni, ali ostaje dosljedno korijenu – plesu.

“Vinkovačke jeseni su jedna od najposječenijih i najpoznatijih manifestacija u Hrvatskoj, a Hip-Hop na Orionu svake godine sve više i više postaje dio plesne manifestacije u Hrvatskoj, svake godine obaramo vlastite rekorde u broju gledatelja i broju izvođača, ali i različitim stilovima, pa što bi ova godina bila drukčija od ostalih ?! Breakdance kao ples je jako zanimljiv i trenutno jedan od najatraktivnijih plesove što možemo zahvaliti svim silnim filmovima koji dolaze u današnje vrijeme u kina i na TV postaje te kao takav uvijek je bio mamac za sve mlade gledatalje i simpatizere Hip-Hop kulture no nije jedini stil plesa koji imamo za ponuditi našim gledateljima na Hip-Hop na Orionu” istaknuo je Gale.

Hip-Hop na Orionu 4 predstaviti će sve plesne discipline te tako uz folklorne plesove samih Vinkovačkih jeseni zaokružiti manifestaciju plesom.

Svojim plesnim koreografijama predstaviti će se Plesni Studio Shine (Osijek), Plesni Studio Illusion (Osijek), Vinkovački ogranak Plesnog kluba D&D predstavit će vinkovačke Zumba plesače, te kao pojačanje iz Osijeka također dolaze Zumba Shine plesači, Športsko plesni klub Twist kao jedini službeni vinkovački plesni klub za standardne plesove te mladi vinkovački par Matea i Stjepan.

Uz sve ove standardne plesove nisu zaboravili ni breakdance

Od breakdance izvođača ove godine nastupiti će Original Skillz Crew (Osijek) kao suorganizatori plesnog djela, Urbani Ritam (Vukovar), LNS Crew (Đakovo), domaćini Just Too Crazy (Vinkovci), a posebno raduje i prva suradnja sa ekipom van granica Lijepe naše, Funky Floor Killers koji dolaze iz Brčkog, BiH. Kao posebna atrakcija nastupiti će Osječki Trickeri koji će sa svojim saltima, premetima i ostalim akrobatskim i gimnastičko-plesnim vještinama zaista ostaviti sve bez daha.

Podršku za DJ pultom pružati će poznati osječki DJ Risbo XL koji je sada i resident kluba Tufna u Osijeku te DJ Zeus iz Osijeka koji se trenutno nalazi u Njemačkoj gdje stječe nova iskustva u području DJ kulture i produkcije te držati užarenu atmosferu cijelom večeri.

Za mikrofone će stati i Vinkovački reper Siky koji je kao suorganizator rap djela snimio i himnu manifestacije koju je najavio kao “Svi elementi Hip-Hopa zapakirani u jednu bombu”!

Uz njega nastupiti će i L-Patron, Chiwy, Choky, beatboxeri Lil’Bear, Antbox uz gostovanje osječkog Sane Beatbox.

Iako nakon njihovog lansiranja spota za pjesmu Mornarska i Zaljubljeno lud koje svakodnevno možemo vidjeti na našoj CMC televiziji osječki reperi Shomy i Vuki bez obzira na pune termine nastupa po cijeloj Hrvatskoj i ove godine nastupiti će i rasplesati Vinkovačku pješačku zonu.

Osim njih, na Hip-Hop na Orionu 4 dolaze jedni od najpopularnijih i najtraženijih izvođača Hrvatske Hip-Hop scene, reperi Dooplee i Toxz, koji su danas neizostavni dio svih Hip-Hop manifestacija.

Uz sve repere ove godine nastupiti će i hrvatski viceprvak u freestyleu te osvajač trećeg mjesta na istom natjecanju godinu dana poslje u susjednoj nam Bosni i Hercegovini Rima koji je u kratkom vremenu postao prava atrakcija kod svih zaljubljenika u ovu kulturu. Njegova specijalnost je da stihove i rime smišlja u trenu te na nastupe dolazi bez ikakvog teksta pripreme i sve što repa u trenutku smisli.

Ove godine predstavit će se i dvije nove discipline manifestacije

Vinkovčanima će se predstaviti RitmOS, prekusionistička glazbena skupina iz Osijeka. Sastoji se od 11 članova, a osnovni instrument je afrički bubanj djembe, a po prvi puta u Vinkovcima nastupiti će i županjske Cheerleadersice Zmajčice te pokazati ono što smo do sad vidjeli samo na televiziji.

Više o svim izvođačima možete pročitati na novim web stranicama HipHop-vk.com.

Ivan Gale dodaje da je program podložan izmjenama jer još postoji nekoliko poznatih izvođača koji još nisu definitivno potvrdili dolazak no očekuje se njihovo pojavljivanje i jedino što može potvrditi da će ovogodišnji Hip-Hop na Orionu i dalje biti najmasovniji plesni događaj uz pratnju DJ-a i MC-a urbane kulture na ovim prostorima.

“Kao što vidite ove godine imamo u planu zadati potpuno nova pravila u organizaciji plesnih manifestacija u gradu i podići iste manifestacije na jedan sasvim novi do sad ne dostignuti nivo !” zaključio je Gale.

[important title=Program]

– 19:00 h

Okupljanje svih sudionika
Freestyle breakdance – slobodan ples svih sudionika

OTVORENJE

– 20:00h

-RitmOS, Osiječki Trickeri, DJ-i,Lil’Bear – performans otvorenja
-Siky nastup s himnom manifestacije
– Voditeljice – pozdravni govor
– Uvodna riječ organizatora

– 20:15h 1. Dio

– Shomy i Vuki
-Cheerleaders Dragons
– Choky
– D&D – Zumba Vinkovci
– Dzz i Antbox

– 21:00h 2.dio
– Funky Floor Killers
– Traktor i Dooplee
– Rima i Sane beatbox
– Plesni Studio Illusion
– Urbani Ritam
– Matea Henn i Stjepan Rakitić
– Športsko plesni klub Twist
– LNS Crew
– Chiwy

– 22:00h 3.dio

– Plesni studio Shine
– RitmOS
– Original Skillz Crew
– Zumba Shine
– Osječki Trickeri
– Toxz

– 23:00h 4.dio

– Freestyle breakdance – slobodan ples svih sudionika
– Siky, L-Patron i Lil’Bear završni dio[/important]

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari