Za nekoliko dana Osijek će postati najljepši najčudniji grad na svijetu

Od 28. kolovoza do 1. rujna Osijek će postati najljepši najčudniji grad na svijetu u sklopu manifestacije "Zemlja bez granica - Mjesto za mene".

Od 28. kolovoza do 1. rujna Osijek će postati najljepši najčudniji grad na svijetu u sklopu manifestacije “Zemlja bez granica – Mjesto za mene“.

Gradonačelnik Krešimir Bubalo, njegova zamjenica Danijela Lovoković i voditeljica udruge Breza Suzana Vargović predstavili su program ovogodišnje manifestacije. Deveta po redu Zemlja bez granica održat će se na petnaest lokacija u gradu, a obuhvaća 45 radionica, od kojih su 42 za djecu od 6 do 18 godina, te tri radionice za djecu predškolske dobi.

Drago nam je da se ove godine među više od 2.000 djece nalaze i djeca iz drugih sredina te da su i oni baš u Osijeku pronašli mjesto za sebe“, naglašava gradonačelnik.

Svakog dana u Drvengradu će se održavati igraonice za predškolce, a ostale lokacije radionica su HDLU Kazamat, Esseker centar, Muzej Slavonije, Matematička gimnazija, Dječje kazalište Branka Mihaljevića, Dom tehnike, Osnovna škola F.Krežme, Galerija Waldinger, Dokkica, Galerija likovnih umjetnosti, Udruga Gloria Maris, OŠ Ivana Filipovića, dvorište Vege, GISKO i STD “Pajo Kolarić“.

Nešto je manje večernjih događanja, ali za sada su tu Dunk riot band, prvi mjuzikl Zemlje bez granica “Cukertandrbal“, izložba Popocatepetl te performans “Creative Connection“. Svečano otvorenje Zubić grada (jer tema su ovogodišnje Zemlje zdravi zubi) održat će se u subotu u 19.30 sati, a Grad Osijek će ovom manifestacijom još jednom pokazati da nije prijatelj djece samo na papiru nego će na nekoliko dana svi postati djeca i uživati u dječjim radostima” zaključuje Lovoković. Grad Osijek je manifestaciju podržao s 80.000 kuna.

Program manifestacije pogledajte OVDJE.


Tekst: S.Cvetko (Glas Slavonije)

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari