VIDEO: Osijekom od jučer zavladala djeca

Osijek je od jučer ponovno grad u kojem su glavna – djeca. Deveti puta za redom ovdje se održava «Zemlja bez granica» kojoj je ove godine naziv Mjesto za mene a posvećena je prevenciji karijesa kod djece.

Osijek je od jučer ponovno grad u kojem su glavna – djeca. Deveti puta za redom ovdje se održava «Zemlja bez granica» kojoj je ove godine naziv Mjesto za mene a posvećena je prevenciji karijesa kod djece.

U iduća četiri dana koliko će Zemlja bez granica trajati sve radionice imat će stoga jedinstvenu temu zdravih zubića.

Više od dvije tisuće djece i mladih ove se godine očekuje u četrdesetak radionica Zemlje bez granica. Diljem Osijeka će se plesati, pjevati, igrati, stvarati, snimati, šivati, crtati i smijati, a moći će se naprimjer naučiti i kako žonglirati ili hodati na štulama.

Sve to pratiti će i mladi novinari koji su s radom počeli još i prije početka Zemlje bez granica i koji će imati priliku sami svaki dan stvarati svoju emisiju na radiju.

Naravno, nisu zaboravljeni ni oni koji su premladi za sudjelovanje na radionicama. Za njih su pripremljene igraonice u Drvengradu.

Ovogodišnja Zemlja bez granica organizira se u suradnji s Hrvatskom komorom dentalne medicine i posvećena je prevenciji karijesa kod djece. Nažalost u Hrvatskoj je broj djece s lošim zubima u porastu, tako da je potrebno što ranije kod mališana razviti naviku redovne brige za zubiće.

Ovo je ujedno i početak pilot projekta prevencije karijesa i drugih zubnih bolesti koji će Udruga Breza i komora provoditi u osječkim vrtićima u ovoj školskoj godini. A mališanima će u borbi protiv karijesa pomoći maskota ovogodišnje Zemlje bez granica – dječak Zubo koji se bori protiv karijesa Krube. U Zubo-Krubinoj njamalici tako se svaki dan mogu pronaći recepti za obojicu.

A iako su mjesta na svim radionicama već popunjena u Udruzi Breza i dalje pozivaju roditelje da posjete web stranice Zemlje bez granica, pogledaju raspored te ipak dovedu svoju djecu, jer u ovoj čarobnoj zemlji uvijek se može pronaći mjesto više.

Tekst i video: STV

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari