Noć šišmiša u ZOO vrtu

Osječki ZOO vrt poziva Vas na Europsku noć šišmiša u petak, 14. rujna 2012. s početkom u 20:00 sati.


Godine 2011-2012. su pod pokroviteljstvom UN-ovog Programa za okoliš (UNEP) i Konvencije o migratornim vrstama proglašene Godinama šišmiša, pa noć šišmiša nema samo europski nego i međunarodni karakter, te se obilježava kao 16. međunarodna noć šišmiša (16th International Bat Night).

U ove dvije godine pokušava se široj javnosti približiti problematika ugroženosti šišmiša u cijelom svijetu. Ovom važnom eko-projektu pridružio se i ZOO vrt Osijek, koji nastoji privući i stariju i najmlađu populaciju edukativnim, ali i zabavnim sadržajima.
Predstavnica Udruge studenata biologije BIUS iz Zagreba, Vida Zrnčić će održati predavanje općenito o šišmišima, o vrstama staništa u svijetu, te se osvrnuti na istu problematiku u Hrvatskoj.

Za najmlađe su pripremili kreativnu radionicu u edukacijskom centru, u kojoj će najkreativniji mališani biti nagrađeni. U isto vrijeme na otvorenome će dječaci od 7 do 12 godina odmjeriti snage u metloboju (igra slična golfu na travi, s tim da će im rekviziti biti metle i svijetleće lopte). Ekipe će biti podijeljene na crne (u majicama Noći šišmiša) i bijele (u majicama ZOO vrta Osijek), a najuspješniji metlobojci će biti nagrađeni prigodnim nagradama. Suci u radionici i metloboju će biti predstavnici Udruge izviđača Slavonski hrast iz Osijeka.[span class=camera]VIDEO: Održana noć šišmiša u Kopačkom ritu[/span]Ove godine pripremili su i potragu za šišmišima – Vida Zrnčić će, uz pomoć studenata biologije Sveučilišta Josipa Jurja Strossmayera iz Osijeka, i velikim i malim posjetiteljima pokazati kako se glasaju šišmiši uz pomoć ultrazvučnog bat detektora.
U šetnju mračnim dijelom ZOO vrta povest će ih u grupama, uz mističnu svjetlost baklji i lampiona Udruge izviđača.
Za kraj će sve okupljene zabaviti i poznati osječki mađioničar, Saša Gerber, inače  zlatni posvojitelj bjelorukog gibona.

Cijelu večer u ponudi će biti i prigodni suveniri ZOO vrta, a bit će tu još ugodnih iznenađenja za sve! Za ovu prigodu i kompa će raditi duže – do 23 sata!

No, želite li (p)osjetiti noć šišmiša, treba požuriti na blagajnu ZOO vrta jer je broj ulaznica ograničen! Od 08. do 14. rujna u prodaji je 200 ulaznica po cijeni od samo 20,00 kuna. Sve informacije na tel. ZOO vrta 031/ 285 234

VIDEO – Noć šišmiša 2011

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari