Film Osječanina Branka Schmidta hrvatski kandidat za Oscara

“Ljudožder vegatarijanac” naziv je filma nagrađenog sa pet Zlatnih arena na ovogodišnjem Pula film festivalu. To mu je sada priskrbilo i hrvatsku nominaciju za prestižnu filmsku nagradu Oscar.

Odlučilo je tako Hrvatsko društvo filmskih djelatnika, a uz djelo Osječanina Branka Schmidta u konkurenciji je bilo još pet filmova renomiranih hrvatskih redatelja. Priznanje je to zbog kojeg je kako priznaje i sam Schmidt jako ponosan i uzbuđen, ali pravi put za film sada tek počinje.

Naime, kako bi uopće zaradio nominaciju za Oscara od američke strane film je nužno promovirati na svim kontinentima i svim najznačajnijim festivalima. S obzirom na skromni proračun od svega 300-400 tisuća kuna to će biti iznimno teško,  redatelj kaže kako su šanse minimalne, ali ipak postoje.

Oscar je uvijek Oscar i bila bi mi velika čast pojaviti se na dodjeli nagrada. Do proglašenja nominacija, cijeli produkcijski tim mora napraviti dobru promociju.

Pitanje je i koliko će se film svidjeti samim Amerikancima jer je za ukus kritičara koji biraju filmove kandidate ponekad bitnija pompa i sjajilo oko filma nego sami film koji je brutalan i žestok.

[blockquote]Medicinski horor o korumpiranim ginekolozima i istinitim događajima iz hrvatskih bolnica koji će šokirati javnost.
Film razotkriva neimenovanu zagrebačku kliniku kao poprište pogrešnih dijagnoza, krivotvorenja podataka, korupcije, seksualnih afera i ponižavajućeg odnosa prema pacijentima i kolegama.

Filma autora “Metastaza”, redatelja Branka Schmidta, nastao prema istoimenoj knjizi zagrebačkog pisca i liječnika Ive Balenovića zauvijek će razotkriti sliku hrvatskog zdravstva i društva u cjelini.

Više o filmu pročitajte OVDJE.[/blockquote]

Tekst: SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari