‘Mjesto za mene’ na Sajmu starih običaja i zanata

Posjetite Sajam starih običaja i znata te pogledajte koju radionicu će voditi Udruga Breza u sklopu projekta 'Mjesto za mene'...

 

U subotu, 6. listopada 2012. godine, od 11,00 do 19,00 sati, Udruga Breza vodit će radionicu izrade svijeća na Sajmu starih običaja i zanata koji će biti održan u Društvenom domu u Dalju.

Radionica izrade svijeća na tradicionalan način bit će otvorena za sve posjetitelje Sajma u Dalju, sudjelovanje je besplatno, a svi koji budu uspješno napravili svijeću moći će je ponijeti kući. Radionica izrade svijeća jedna je od brojnih radionica koje Udruga Breza na području Općine Erdut provodi u sklopu projekta “Mjesto za mene”.

 

O PROJEKTU “Mjesto za mene”

Udruga Breza provodi projekt «Mjesto za mene» koji je odobren u sklopu programa IPA 2009: Izgradnja kapaciteta organizacija civilnoga društva za provedbu programa inovativnih socijalnih usluga na području od posebne državne skrbi. Ugovor je potpisan 3. svibnja 2012. godine, projekt će trajati 20 mjeseci, a za njegovu provedbu Europska unija odobrila je sredstva u visini 198,110 eura (1.493.618,15 kuna), dok je ukupni iznos projekta 228 110 eura (1.710.825,99 kuna).

Glavni cilj projekta “Mjesto za mene” je osnažiti razvoj civilnog društva u Osijeku ina području Općine Erdut jer udruge civilnog društva moraju imati jače kapacitete kako bi postale socijalni partneri i čimbenici u provedbi hrvatske nacionalne strategije za prevenciju rizičnog ponašanja, te za povlačenje sredstava iz socijalnih programa Europske unije koji će se za Hrvatsku tek otvoriti.

Tri su ciljane skupine u projektu “Mjesto za mene”: prva su udruge koje žele izgraditi svoj kapacitet i pripremiti se za daljnje sudjelovanje u EU socijalnim programima, a naglasak je na udrugama žena, te udrugama za djecu i mlade. Druga ciljana skupina su djeca i mladi, a uključivat će djecu osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, te studente koji bi sudjelovali kao volonteri. Djeca i mladi od 6 do 16 godina imat će prigodu sudjelovati u kreativnim radionicama kakve Breza provodi u Zemlji bez granica, te u Dječjoj kreativnoj kućici DOKKICI u Osijeku. Studenti će dobiti priliku steći iskustvo i praksu u radu s djecom i mladima.

Glavne aktivnosti u projektu čine edukativni treninzi za udruge na području Općine Erdut, kreativne radionice za djecu i mlade poput radionice kuhanja, plesa, filcanja vune, izrade svijeća i sl., škola volontiranja, obiteljsko savjetovanje, škola roditeljstva, promotivne aktivnosti poput Dana otvorenih vrata u Erdutu i Dalju, te zajedničke aktivnosti i uključivanje u postojeće sajmove I manifestacije na području Općine Erdut (Žive jaslice u Aljmašu, Sajam starih zanata i običaja u Dalju i druge).

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari