Zemlja bez granica nominirana za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2012.

Zemlja bez granica nominirana za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2012. u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti...

Zemlja bez granica nominirana za Nagradu za kreativnost i inovativnost 2012. u kategoriji Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti.


Nagrada za kreativnost i inovativnost 2012., jedinstvena u svijetu, a koju već jubilarnu, petu godinu za redom dodjeljuje Mreža za razvoj i kreativnost, bit će dodijeljena najvećim hrvatskim kreativcima, institucijama, projektima, pojedincima i inicijativama na svečanosti u Hrvatskom narodnom kazalištu u Varaždinu 25. listopada.



Između brojnih pristiglih prijava, stručni je žiri 9. listopada izabrao po tri najzaslužnija projekta za devet kategorija za koje se ova prestižna nagrada dodjeljuje.

Članovi žirija su: Dalibor Marijanović (direktor Poslovno inovacijskog centra Hrvatske – BICRO), Jasminka Jelčić (direktorica i vlasnica Meridijane), Mate Granić (vlasnik Magre), Marija Rajaković (Ministarstvo gospodarstva, Uprava za konkurentnost i investicije), Plamenko Cvitić (glavni urednik Business.hr-a), Slavko Krajcar (profesor na Fakultetu elektrotehnike i računarstva u Zagrebu), Tajana Kesić Šapić (direktorica Centra za poduzetništvo, inovacije i tehnološki razvoj pri HGK) te Velimir Srića (profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu).

Nominirana u kategoriji 5. Kreativni i inovativni projekt ili program u kulturi i umjetnosti uz projekte Šuma Striborova, Opera za velike i male – HNK Ivana pl. Zajca Rijeka, Ideš Dalje – ZeKaM je i Zemlja bez granica Udruge za rad s mladima Breza.

Uz ova priznanja, ove godine bit će dodijeljena i Nagrada publike koja će se dodijeliti na temelju javnog glasovanja – dodjeljivanjem “lajkova” na facebook profilu Udruge Mrak.

Nagrade će pobjednicima biti dodijeljene u varaždinskom HNK-u na Danima kreativnosti i inovativnosti, svečanosti na kojoj će se brojnim okupljenim stručnjacima, poduzetnicima, znanstvenicima i kreativcima obratiti predsjednica Udruge MRAK Ivana Nikolić, član žirija Nagrade za kreativnost i inovativnost Velimir Srića, a kao posebna gošća predavanje će održati Paivi Korhonen, međunarodna savjetnica i generalna direktorica tvrtke Project Developement Group Europe iz Finske.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari