Oglas s dušom – prodaje se Crveni baron

Mnogi putem popularnog servisa Njuškalo pokušavaju prodati svoja vozila i ostalo. No, jedan oglas na koji smo “naletili” razlikuje se od ostalih jer je oglas iz duše.

Tako korisnik knemam prodaje kombi IMV 1900, a osim tehničkih karakteristika detaljno na simpatičan način i opisuje zašto je kupio navedeno vozilo te zašto ga je odlučio prodati. Sigurni smo kako će mnogi nakon što pročitaju oglas zaploviti u svijet ludih 70-ih.

[blockquote]Prodajem IMV kombi u voznom stanju. Prije je bio u posjedu vatrogasaca u nekom selu, tako da je vjerojatno služio za razvoženje KUD-ova po okolici, pa otuda niska prijeđena kilometraža. U knjižici vozila mu pod kategorijom vozila stoji “osobni automobil”, poluzatvoren je, i namijenjen prijevozu do 8 osoba. Ima petora vrata : dvoja od kabine, sa svake strane po jedna (što je vjerojatno zgodna stvar kod tovarenja tereta ili izlaska vatrogasaca), te zadnja. Dok su dvije bočne klupice fiksne, zadnja se može maknuti. Općenito, kombi je u jako dobrom stanju, budući da ga je ekipa u DVD-u držala u garaži, tako da je čak imao i servisnu knjižicu (koju nemam, ali morat ćete mi vjerovati na riječ). Na krovu ima paket treger.

Životna priča mene i ovog kombija: Počelo je optimistično, kao prvo dao sam mu ime Crveni Baron. Htio sam ga preurediti u kamper, međutim zbog manjka sredstava i vremena sam odustao. Bio je registriran do prošle godine. Godinu dana, svaki dan, dan za danom sam ga gledao, ne samo kao vozilo, već kao ostvarenje nekih svojih snova :

– htio sam osloboditi hipija u sebi, pa ga ofarbati u nakaradne boje i malo putovati po Balkanu
– furati frendove na more, i bend na gaže (ne bi imao više nikakve veze sa KUD-ovima)
– prevesti koju vreću ili komad namještaja
– bar jednom voziti iznad dopuštenja da me zaustavi policija i pita “Gospodine, gdje GORI?”
– da ljeti kad prođem sa spuštenim prozorima prolaznicima podarim zvuke Rage against the machine-a
– da se ekipa u skupim autima pita koja je ovo budala i jel ima krizu srednjih godina
– pred kraj životnog vijeka (njegovog) snimiti pornić (u njemu)
zapaliti ga nakon snimanja, što je ustvari simpatična ironija obzirom na dane provedene u DVD-u

Sve to i još mnogo toga mogli smo imati Crveni Baron i ja, ali gotovo je. Moram ga prodati, čak i prije nego Linić smisli neki porez na crvena kombi vozila koja stoje u dvorištu. Treba mi novac, lova, perje, tako da me ne zanimaju nikakve razmjene.

Nazovite, pitajte što vas zanima, podijelite oglas sa ekipom na poslu koja možda dijeli neki od snova navedenih gore. Neka Crveni Baron prođe još par tisuća, a vaše srce neka veselo zakuca svaki put kad vas zaobiđe debela njemačka obitelj u S klasi.

Kontakt: 098 216 298[/blockquote]

Detalje oglasa kao i više fotografija pogledajte na Njuškalo.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari