FOTO: Pogledaj dolje, možemo bolje

Prošlog vikenda u caffe baru Voodoo je završio projekt “Pogledaj dolje, možemo bolje” kojemu je cilj bio osvijestiti potrebu za građanskim udruživanjem, podići razinu ekološke svijesti i približiti trash filmsku kulturu.


Ideja je bila izraditi skulpturu od sitnog neorganskog otpada, a prikupljao se materijal koji je kasnije nanesen na konstrukciju izloženu u pješačkoj zoni. Pri izradi konstrukcije skulpture sudjelovali su učenici škole Primjenjene umjetnosti i dizajna na čelu s akademskim kiparom i profesorom likovnog Dominikom Vlahovićem. Strelice koje su izradili simboliziraju napredak i glavnu vodilju ovog projekta – Osijek može bolje.

Kao dodatni sadržaj između drvoreda, postavljeni su prijedlozi sugrađana koji su odgovorili na pitanje
: “Kako Osijek može bolje”?

Večernji termin bio je rezerviran za projekciju trash filmova među kojima je bio i sve popularniji osječki filmaš Wekster.
Prikazani su kratki filmovi Kristijan Milić – Netrpeljivost, Kristijan Milić – Dosada, Boris Prole – Insanity, Perversions & Aliens, Vedran Marjanović Wekster – How to Survive a Zombie Apocalypse (part 1/2),Marko Backović – Pozdrav iz Beograda i Luka Hrgović – Zetstapo.



Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari