Lega Lega ponajbolji na Sudnjem danu

Nezavisni festival kreativnih komunikacija Sudnji dan, treću godinu za redom održan je u Zagrebu. Datum održavanja ovogodišnjeg izdanja festivala pomno je i simbolički zakazan za 21. prosinca u 21:12h., baš kako je po Majanskom proročanstvu očekivan smak svijeta....

Nezavisni festival kreativnih komunikacija Sudnji dan, treću godinu za redom održan je u Zagrebu. Datum održavanja ovogodišnjeg izdanja festivala pomno je i simbolički zakazan za 21. prosinca u 21:12h., baš kako je po Majanskom proročanstvu očekivan smak svijeta.

Ovogodišnji Sudnji dan održao se u HDLU/Džamiji, gdje je dodijeljeno trinaest priznanja (ordena), u trinaest različitih kategorija. Kategorije za nagradu – orden sudnjeg dana bile su sljedeće: animator godine, copywriter godine, dizajner godine, fotograf godine, glumac godine, ilustrator godine, kostimograf godine, kreativac godine, mlada nada, redatelj godine, snimatelj godine, suradnik godine i web-kreativac godine.



Ono zbog čega je ovaj Sudnji dan bio vrlo zanimljiv jest nominacija i tri finala naših dizajnera iz Mit dizajn studia u tri različite kategorije. U velikoj konkurenciji s nekoliko tisuća prijavljenih radova veliki žiri sastavljen od brojnih domaćih kreativaca i najpoznatijih dizajn studija uvrstio je našeg Igora Placa u nominaciji za web-kreativca godine. Igor je za web lega-lega shop bio vrlo blizu pobjede no orden Sudnjeg dana za web-kreativca godine pripao je Željku Glavoru za web ledo – Leonardo.

Osim Igora finalist je bio i Marin Balaić u konkurenciji za animatora godine, no bez obzira na naše objektivno mišljenje kako je Marinov rad bio najbolji, orden je pripao Krsti Jaramu za uvodnu špicu dugometražnog filma Fleke.

Treću nominaciju no ovoga puta i osvojenu nagradu orden Sudnjeg dana u kategoriji Suradnik godine, osvojio je Leo Vinković. Leo je za vizualni identitet Klinika bike service-a iz Zagreba, dizajniran u suradnji sa studentskim kolegom Goranom Šošom tako proglašen Suradnikom godine. Sudnji dan 2012. tako je uz orden Suradnik godine te druge dvije nominacije možemo reći prošao odlično za Mit dizajn studio i lega-legu. Čestitke našim dizajnerima, želimo im još puno nominacija i priznanja u karijeri koje im zasigurno daju poticaj te inspiraciju u daljnjem radu.

[span class=attention]SUDNJI DAN: Leo Vinkoviću i Goranu Šoši nagrada “Suradnik godine”[/span]



[blockquote]Svi pobjednici Sudnjeg dana 2012.

DIZAJNER GODINE – Igor Manasteriotti i Mia Marić za Didino maslinovo ulje
COPYWRITER GODINE – Daniel Vuković i Hrvoje Škurla za Moron Bonbon
FOTOGRAF GODINE – Mladen Šarić za Clox Cake Collection
SNIMATELJ GODINE – Vanja Černjul za rad Orix Diners
GLUMAC GODINE – Judita Franković za HPB tekući račun
REDATELJ GODINE – Dalibor Matanić za rad Diners Orix
WEB-KREATIVAC GODINE – Željko Glavor za rad Ledonardo, Ledo
KOMPOZITOR GODINE – Luka Zima za projekt Neka vatra i dalje gori, Ožujsko pivo
ILUSTRATOR GODINE – Stjepan Mihaljević za The Iron Frog – promotivne ilustracije
ANIMATOR GODINE – Krsto Jaram za uvodnu špicu dugometražnog filma FLEKE
MLADA NADA – Nikša Eršek, Pavao Kuharić, Filip Pomykalo za rad Ne Budi Tikva
SURADNIK GODINE – Leo Vinković, Goran Šoša za Klinika Bike Service
KREATIVAC GODINE – Hrvoje Škurla i Daniel Vuković[/blockquote]
Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari