Sunčanu subotu iskoristite za šetnju Osijekom, sajam antikviteta i ukusni Brevis muffin

Ugodna zimska subota biti će idealna za izlazak iz vaših domova. Preporučamo nekoliko ideja kako provesti subotnje prijepodne.

Glavnina zbivanja događati će se na Trgu Svetoga Trojstva u Tvrđi gdje se održava još jedan tradicionalni sajam antikviteta. Osim starina, mnogi sajam posjećuju i zbog gastro doživljaja. Posebno ističemo redove za vruće langošice, a tu je i degustacija tradicionalnih slavonskih proizvoda od mesa.

Ono što je uz sajam također već tradicija jesu šetnje Osijekom u organizaciji udruge Putovanja Slavonijom. Želite li saznati kako je Osijek dobio ime, tko se šetao njegovim ulicama kroz povijest i puno više, pojavite se u 11 sati ispred turističkoga ureda na trgu. Šetnje su za sve besplatne, a ukoliko želite na kraju šetnje možete ostaviti napojnicu vašim vodičima.

Vokalni ansambl Brevis već neko vrijeme provodi niz aktivnosti ne bi li otputovali u New York i tamo predstavili svoj rad. Tako ćete sutra moći pomoći u njihovim nastojanjima i to kupnjom Brevis muffina. Prihod od prodaje ide za njihov put na kojem će predstavljati Osijek i Hrvatsku.

U svakom slučaju, bez obzira što odlučili sutra raditi preporučamo izlazak na svježi zrak i uživanje u mirisima (tople) zime.

Tekst: SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari