Prisjećamo se: Prodajem prasce, pismo Štimcu, kuća iz snova i sve što je obilježilo 2012. godinu na SiB.hr

Nova godina je započela, život ide dalje, ali podsjetimo se još jednom što vas je najviše zanimalo u protekloj godini na portalu SiB.hr.

Nova godina je započela, život ide dalje, ali podsjetimo se još jednom što vas je najviše zanimalo u protekloj godini na portalu SiB.hr.

370f49b76f961370398f13c59bc09f3b.jpg

Više od 2,5 milijuna posjetitelja u godinu dana posjetilo je našu stranicu, a veliku većinu njih zanimale su teme prvenstveno iz noćnoga života Osijeka i okolice, lifestyle vijesti, vijesti iz svakodnevnog života te vijesti iz sporta. U ovome članku prisjeti ćemo se onih članaka i tema koje su svi čitali, a kasnije o njima i razgovarali.

Tema koja je u cijeloj Hrvatskoj bila top tema zasigurno je lista poreznih dužnika. SiB.hr popis je objavio odmah nakon Porezne uprave, a znatno prije velikih nacionalnih portala pa ne čudi da je upravo to bilo nešto što ste klikali u znatnom broju slučajeva. Tko se našao na popisu popisu saznajte OVDJE.

Dragi Igore. Pišem ovo pismo iz Osijeka. To je grad u Hrvatskoj. Ima autocesta od Zagreba. Možeš izaći na izlazu za Čepin pa ćeš uštedjeti nekoliko kuna cestarine što će obradovat Šukera – rečenica je to koju su citirali svi mediji u državi, a izborniku reprezentacije Igoru Štimcu uputio je navijač Osijeka i hrvatske reprezentacije putem naše stranice. S obzirom da se radilo o članku koji je objavljen neposredno prije utakmice Hrvatske i Walesa u Osijeku, na njega su se nadovezali i brojni drugi u kojima su Osječani iskazali nezadovoljstvo radom HNS-a. Naravno i sama utakmica protekla je uz veliko zanimanje, a slobodno možemo reći kako su svi oni koji su bili na utakmici potražili svoju fotografiju u našoj galeriji s utakmice.
[span class=attention]POGLEDAJTE: Pismo navijača Osijeka i reprezentacije Igoru Štimcu[/span]

Jedna je fotografija s te utakmice postala tema svih razgovora uz kavicu u Slavoniji i Baranji. Domišljati mladići na komad platna napisali su Prodajem prasce i ušli u legendu. Telefon koji je prema njihovim riječima bio užaren i oglas koji je postao pravi primjer gerila marketinga. Na njihovu nesreću prasce ipak nisu prodavali već se samo radilo o dobroj šali kojoj su se nasmijali svi.

Galerije fotografija, a posebice one iz noćnoga života, nešto su po čemu smo slobodno možemo reći prepoznati. Tako ih je u pretkloj godini nastalo nekoliko desetaka, a kako se zabavljalo u Noxu, Matrixu, Haremu, OBP, na Barci i ostalim mjestima provjeriti možete OVDJE.

Naravno, osim noćnoga života popratili smo i koncertna događanja u Osijeku i okolici, a posebno zapažena galerija bila je ona sa petog izdanja Ferragosto jam-a.
[span class=camera]POGLEDAJTE: Sve SiB.hr galerije u 2012. godini[/span]
Da posao danas, nažalost, traže mnogi nije tajna, a kako bi svima pomogli u toj potrazi u jedan članak “ugurali” smo oglase sa svih najznačajnijih servisa za traženje posla. Nadamo se kako smo pomogli barem jednome od 20 tisuća vas koji ste potražili posao upravo u ovome članku.

Tražili ste rat, dobili ste rat – poručio je to jedan maturant svima onima uključenima u proces državne mature. Pobrao je simpatije javnosti no da li mu je to pomoglo u budućnosti ne znamo. Ono što znamo jest da su svi suosjećali s njegovim problemom i s činjenicom da se ne zna, citiramo, “Ko tu koga jebe”, a mi smo pokušali uz nekoliko savjeta olakšati svima koji polažu maturu da ih manje “boli”.

Dani prvog hrvatskog piva Osječkog  odnosno popularno zvani Dani piva iz godine u godinu okupljaju sve više posjetitelja na lijevoj obali Drave. Sve veći šator i sve kvalitetniji sadržaji mamac su za brojne goste pa tako i za sve one žele vidjeti kako su se svi oni zabavljali. Iako je naša ekipa sve dane na Danima piva provela pomalo opijeno to nas nije omelo da vam pokažemo galerije iz šatora, tramvaja te naravno sa pivarskih šetnji kao i iz same Pivovare.

Sve pivopije u Osijeku i okolici posebno je obradovala i naša mapa jeftinih piva, a ako vi znate mjesto koje mi ne znamo dodajte ga OVDJE.

Maštate o kući iz snova, o dobitku na lotu koji bi riješio sve vaše probleme, o bijegu iz stvarnosti u maštu… e pa jedna obitelj iz Osijeka čini se živi upravo u tome svijetu, barem ako je suditi prema kući u kojoj borave. Splavarska ulica meta je za sve one koji žele zaviriti barem malo u kuću iz snova, a svi ostali mogu to učiniti klikom na fotografiju ispod.

Dolazak poznate robne marke H&M u Osijeku je izazvao pravu maniju. Prvi i smo saznali datum otvorenja, a red za ulazak među prvima bio je podugačak. Naša ekipa zavirila je malo prije ostalih. Naravno, zabilježili smo i sve one koji su nestrplivo čekali u redovima.
[span class=camera]FOTO: H&M manija i u Osijeku[/span]

Već drugu godinu zaredom putem SiB.hr maturanti se bore za laskavu titulu najboljeg maturantskog slogana, a ove godine pobjedu je odnio slogan medicinara iz Osijeka.

Kada je sport u pitanju, tema broj 1 sigurno je NK Osijek i njegovi uspjesi, neuspjesi i problemi. Uspio je Osijek nakon finala Kupa izboriti izlazak u Europu, a kako ne bi bili usamljeni na svome putu pobrinuli su se navijači te naravno naši izvjestitelji. Prenosili smo tekstualno utakmice sa Malte i iz Švedske, a po povratku i slikom dočarali kako je bilo na tim dugo priželjkivanim europskim gostovanjima.

Popratili smo NK Osijek i na svim domaćim utakmicama, a posebno ističemo i prijenose gostujućih utakmica HNL-a kroz koje nas svojim tekstom vodi Mario Mihić – Miha.

Uz NK Osijek jedan od najznačanijih događaja u Osijeku, ali i cijeloj Hrvatskoj zasigurno je Pannonian Challenge. U opširnoj recenziji saželi smo sve ono što je obilježilo njegovo 13-to izdanje.

Tko se naljepše smije na promenadi, a tko Djedu Mrazu smo saznali u suradnji sa Avenue Mall-om, a ako ne znate možete to provjeriti.
[span class=camera]FOTO: Izaberi najosmijeh promenade[/span][span class=camera]FOTO: Nasmiješi se Djeda Mrazu[/span]Ono na što smo posebno ponosni u protekloj godini jesu dva održana SiB partija. Prvi je onaj rođendanski u Old Bridge Pub-u gdje su Pullover i Nesanica napravili odličnu zabavu, a drugi je SiB College party održan na Coctail barKi. Vjerujemo kako su svi oni koji su bili kući otišli zadovoljni, a ispunjena oba prostora u kojima su se partiji održavali govore nam kako smo na dobrome putu.

Od offline događaja još moramo izdvojiti i masovno grudanje koje smo organizirali u Drvengradu prošle zime.

Ova godina za nas biti će puna izazova jer treba opravdati dosadašnji rad, ali i sve dići na jednu novu razinu. Vjerujemo kako ćemo u tome i uspjeti, a kako bi svima bilo zabavnije boraviti na našim stranicama možemo najaviti i kako vas vrlo brzo očekuje i redizajn cijeloga portala kao i neke nove rubrike, veći broj autorskih članaka te naravno još više i još kvalitetnije galerije fotografija.

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari