Svjetska komičarska zvijezda Eddie Izzard 26. ožujka gostuje u osječkom HNK

Nakon dvije godine redovitog uspješnog dovođenja sjajnog komičarskog stand up showa London Calling Comedy Club u Hrvatsku dolazi glasoviti svjetski komičar.

Nakon dvije godine redovitog uspješnog dovođenja sjajnog komičarskog stand up showa London Calling Comedy Club diljem Hrvatske, pa tako i Osijek, s ponosom vas možemo obavijestiti kako ista ekipa koja stoji iza te zabavne poslastice, koncem ožujka 2013. godine u Lijepu našu dovodi izvrsnog britanskog komičara Eddieja Izzarda, trenutačno jednu od najvećih komičarskih zvijezda na svijetu!

Ovaj senzacionalni i veliki međunarodni projekt pripreman je nekoliko mjeseci, uspjeli smo ispuniti sve visoke, ponajprije tehničke uvjete i zahtjeve, i sada je kucnuo trenutak da ga, nakon što je danas (srijeda, 30. siječnja 2013.) s informacijom u javnost izišao menadžment Eddieja Izzarda, i mi službeno objavimo. Dakle, u sklopu velike najnovije i do sada najveće svjetske turneje nazvane Force Majeure, iznimno komičarsko ime dolazi i u Hrvatsku: 22. ožujka u Dubrovnik, 24. ožujka u Zagreb, a 26. ožujka u 20 sati nastupit će na pozornici Hrvatskog narodnog kazališta u Osijeku!

Za svoje prvo gostovanje u Hrvatskoj britanska zvijezda izabrala je ove gradove upravo zbog velikog uspjeha i goleme posjećenosti dosadašnjih gostovanja London Calling Comedy Cluba u Hrvatskoj, a posebice u Osijeku. Uz Izzardov menadžment iz tvrtke Mick Perrin Worldwide tako je organizator osječkoga gostovanja Udruga Urbani ured iz Zagreba u suradnji s Udrugom Grupa građana iz Osijeka. Inače, turneju Force Majeure Izzard započinje u Estoniji, Litvi i Hrvatskoj, a ukupno će do konca godine obići više od 25 zemalja na nekoliko kontinenata. Bez imalo pretjerivanja, ovo se gostovanje u svijetu komedije može mjeriti s tim da bi, primjerice, u kategoriji popularne glazbe u Osijeku gostovao David Bowie ili The Rolling Stones.

Inače, za manje upućene, 51-godišnji Britanac Eddie Izzard trenutačno je jedan od najpopularnijih svjetskih stand up komičara, a poznat je po svojim oštrom i izravnom smislu za humor, koji često uključuje i pantomimu i presvlačenje. Zbog njegovog osebujnog smisla za humor članovi poznate britanske komičarske skupine Monty Python često ga nazivaju “izgubljenim pajtonovcem”, a imao je zapažene gostujuće role i u nekoliko hit filmova kao što su Oceanovih 12 i Oceanovih 13. Poznat je i po svojim trasvestitskim sklonostima, dobitnik je i mnogih nagrada za komediju, a već godinama rasprodaje dvorane gdje god gostuje. Podrobniji podatci o Izzardu i turneji mogu se pronaći na slijedećim internetskim stranicama: http://en.wikipedia.org/wiki/Eddie_Izzard i http://www.eddieizzard.com/

Svakako valja istaknuti kako će Eddie Izzard na turneji Force Majeure izvoditi potpuno novi komičarski materijal pa je stoga ovaj događaj i dodatno ekskluzivan. Cijeli show je, naravno, na engleskom jeziku, a trajat će više od dva sata sa stankom.

Ulaznice za osječko gostovanje ove svjetske zabavne i kulturne atrakcije pak puštene su u prodaju elektronskim putem u srijedu, 30. siječnja, točno u 11 sati, točno prema strogom zahtjevu menadžmenta Eddieja Izzarda. U osječkom HNK sjedala su podijeljena u njihove tri redovne cjenovne kategorije. Za prvu karte stoje 180, za drugu 140, a za treću 100 kuna. Napominjemo kako su cijene usklađene zahtjevima Izzardova menadžmenta, koji je pak, znajući gospodarsku situaciju, maksimalno izišao u susret i za Hrvatsku spustio cijene ulaznica.

Internetska prodaja ulaznica započela je dakle u srijedu, 30. siječnja preko stranice www.ulaznice.hr, a do prvih 50 karata doći će sretnici koji su fanovi Eddieja Izzarda i Facebook stranice London Calling Stand Up Show, putem tamošnjih linkova. Prodaja ulaznica na blagajni počinje sutra (četvrtak, 31. siječnja) točno u 9 sati ujutro, a organizatori pozivaju zainteresirane da se požure. Radno vrijeme blagajne HNK je od ponedjeljka do subote od 9 do 13 sati te sat vremena prije početka svake predstave (nedjeljom je blagajna zatvorena), a telefonski broj blagajne je 031 / 220-749.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari