U Planu B održana PechaKucha Night vol. 2

Jučer je u Osijeku održana i druga po redu PechaKucha Night. Pogledajte kako je bilo i što smo naučili...

Jučer je u Osijeku održana i druga po redu PechaKucha Night. Nakon popunjenog Kina Urania, PechaKucha promijenila je svoju lokaciju kako bi prezentiranje svaki put bilo nešto drugačije i inovativnije.

Nova lokacija pokazala se odličnom idejom, pa je tako sinoć biljarski klub Plan B ugostio velik broj Osječana. Ugodna atmosfera i odlična organizacija pokazale su kako je naš grad još uvijek otvoren za nove ideje te mlade i perspektivne ljude.



Stolice su se popunile u rekordnom roku, a prezentatori su i ovaj put oduševili posjetitelje. Bilo je tu svega, od mode i fotografije do tipografije i psihologije.

Ovo su prezentatori koji su nas ove godine potaknuli da se pokrenemo, budemo maštoviti i uvijek gledamo kroz “novi prozor”….

1. Damir Jukić i Vice Prister – Arhitektura

Vice i Damir su nam zajedno, kroz simpatičan i šaljiv način pokazali što je to za njih arhitektura, što misle o osječkim građevinama i postoji li u našem gradu “urbanizam”. Njihova prezentacija zasigurno će mnoge potaknuti da u svojim uobičajnim šetnjama zapaze i ono što nikada prije nisu.

2. Igor Mikloušić – psihologija

Iako je psihologija kao znanost već poznata velikoj većini ljudi, ovaj prezentator približio nam ju je na sasvim drugačiji način. Pa smo tako saznali zašto se na Facebooku djevojke slikaju napućenih usta, a dečki u teretani, je li ljepota samo u oku promatrača i kada smo počeli tako razmišljati…

3. Ljupka Tanevska – Modni blog

Ljupka je rodom iz Osijeka, no trenutno živi u Zagrebu. Njezin modni blog najposjećeniji je u Hrvatskoj, a uz njega Ljupka je također i modni stilist koji surađuje s mnogim poznatim kreatorima. Inovativnost u njenom blogu proizlazi iz zanimljivih lokacija, prirode i modnih kombinacija koje se uvijek trudi uskladiti s mjestom na kojem se nalazi!

4. Slaven Lunar Kosanović – Street art, Grafički dizajn

Slavena znaju više manje svi! U prezentaciji pokazao nam je svoje radove i stil kojim se najčešće koristi. Za one koji nisu znali, jedan od njegovih poznatijih produkata je i logo za trgovinu igračaka – One2Play.

5. Maja Diklić – Pilates

Maja je prezentatorica koja je sinoć dobila najviše ovacija iz publike. Vesela i pozitivna djevojka puna energije, o pilatesu i treninzima zna više nego što ćemo mi svi ikada znati. Diplomirna pravnica, svoju ljubav pronašla je u zdravom životu i pilatesu. Ako se odlučite za trening kod Maje, napredak vam je zagarantiran!

6. Simon Morasi Piperčić – Produkt dizajn

Simon je diplomirao na Studiju dizajna i Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu. Više puta je nagrađivan te su njegovi radovi više puta objavljeni u stranim časopisima i predstavljani na izložbama. Jedan od projekata koje nam je prestavio je udruga Moving koja se bavi vizualnim i prostornim uređenjem na elektronskim party-ima. Zvuči zanimljivo? Svakako je!

7. Tomislav Bilić – Inchoo d.o.o.

Osnivač i direktor tvrtke Inchoo d.o.o, specijaliziran za izradu e-commerce rješenja. Tomislav pomaže online trgovcima osvojiti novi kupce. Radio je s preko 150 klijenata tijekom 10 godina. Iako ne dolazi iz umjetničkog svijeta i nije sportski tip, vodi informatičku tvrtku koja se bavi softverima. Kaže kako na druženjima izvan posla pričaju, o čemu drugom, nego o poslu 🙂 Političari ga pitaju može li Osijek softer city spasiti gospodarstvo. Njegov odgovor je: “Naravno da ne, no može određenom broju ljudi pomoći da zarade za kruh.”

8. Inia Herenčić – Fotografija

Inia je zanimljiva djevojka koja dolazi iz Zagreba i bavi se fotografijom. Pokazala nam je kako se kroz fotografiju mogu prikazati nezaboravni trenuci te izbrisati predrasude. Inia je mnogo putovala, a s nama je podijelila neke od nezaboravnih trenutaka iz zanimljivih mjesta na kojima je bila.

9. POPUP- Umjetnost izložbe

Za POPUP projekte sigurno ste čuli, no vjerujemo kako većina još uvijek ne zna o čemu se točno radi. POPUP projekti nastali su kako bi vratili život i “žarište” događanja u centar grada. Kroz umjetnost i izložbe na različitim lokacijama u centru grada, ova perspektivna ekipa uvelike pridonosi kulturnom programu u Osijeku. Nadamo se kako će nakon ove prezentacije njihov rad pratiti i podržati još više ljudi.

10. Hrvoje Živčić – Tipografija

Posljednji prezentator bio je Hrvoje Živčić koji nam je na zanimljiv način predstavio tipografiju i grafički dizajn. Ovo je jedan od mladih dizajnera u usponu, čije će te ime sigurno još puno puta čuti. Nakon njegove prezentacije, slova se svakako čine puno zanimljivija nego što su bila.

Nakon prezentiranja završen je formalni dio PechaKuche, no uslijedio je odličan after party na kojem nas je zabavljao DJ Anto iz Budimpešte. Cijela ekipa ostala je na još kojoj čašici pića, ugodnog razgovora i odlične glazbe.

[span class=camera]GALERIJA: PechaKucha u Planu B[/span]



Iduću PechaKuchu možemo očekivati sredinom lipnja, kada će se organizatori potruditi, ako im vremenske prilike dopuste, event postaviti na otvorenom. Nadajmo se da na PechaKuchu vol.3 idemo s dekicama i kokicama… 🙂

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari