Sajam antikviteta i ove subote u Tvrđi

>> Sajam antikviteta i ove subote u Tvrđi

Već sedmu godinu zaredom, svake prve subote u mjesecu, Trg Sv. Trojstva u Tvrđi mjesto je održavanja Sajma antikviteta, koji doista nudi za svakoga ponešto.

S obzirom da meteorolozi najavljuju relativno ugodne temperature osim razgledavanja antikviteta, biti će to prigoda proštetati Tvrđom i popiti kavicu na trgu. Kao i svakog puta do sada štandovi će se na središnjem trgu u Tvrđi nalaziti od 9 do 15 sati, u subotu 2. ožujka.

Osim rijetkih i antiknih predmeta na sajmu se mogu pronaći i domaći etno proizvodi poput kolača, meda i vina. Na sajmu redovito izlaže od 70 do 100 izlagača, a posjećuju ga posjetitelji iz cijele Slavonije i Baranje.

Osim sajma svake prve subote u mjesecu vodiči Udruge putovanja Slavonijom organiziraju turističke šetnje Tvrđom. Svaki šetač i ovoga će puta da bi “dobio dozvolu” za šetnju, najprije kao pravi bečar morati platiti “bečarinu” u iznosu od simboličnih 10 kuna, no ta će mu “kazna” donijeti i dodatne zanimljive popuste kod poznatih ugostitelja.

Po prvi puta šetnju će voditi vodič Ivan Glavaš, a polazak je u 11 sati ispred Turističkog info-centra pored Muzeja Slavonije. Inače, ova udruga je u siječnju proslavila i svoj prvi rođendan.

Pogledajte fotografije sa prošlog sajma:

Foto: M.Banić/SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari