Hektolitri piva i odlična zabava na Danima prvog hrvatskog piva

Svemu lijepom dođe kraj, pa tako i još jednim Danima prvog hrvatskog piva. Osijekom su pet dana tekli potoci piva i odzvanjali zvuci tamburice, ali i rocka.

Naime Pivovara se ove godine odlučila za obogaćivanje ponude i tako su postavljena dva velika šatora u kojima je svake večeri bio različiti glazbeni program. Možemo reći da je to bio pun pogodak. Oba šatora svake večeri bili su krcati.

Sve je počelo u srijedu svečanim otvorenjem u šatoru “Krčma”. Redovni smo posjetitelji ove manifestacije još od prvih godina i moramo spomenuti kako ni jedne godine dosad šator nije bio ovako lijepo uređen.

[span class=camera]FOTO: Dani prvog hrvatskog piva –srijeda | četvrtak| petak | subota | nedjelja [/span]

Drugi šator, tzv “Koncertni”, bio je smješten samo stotinjak metara dalje kod katakombi i to je bio klasični koncertni šator, bez klupa i stolica. Prvog dana tamo su nastupili tamburaši (Slavonia bend) dok je u Krčmi atmosferu zagrijavao domaći bend Vigor. Također “kućni band” u Krčmi bili su tamburaški sastav Zlatni vez. Zabavljali su publiku svaki dan prije i poslije glavnih bendova.

U četvrtak red je bio za malo ska i punka, nastupila su dva osječka benda. Legendarni punkeri Gužva u 16-ercu privukli su brojne fanove u Koncertni šator, a  publiku su prije njih veselim tonovima zagrijavali dečki iz S-Kapade. U krčmi vesela tipična atosfera “Dana piva” uz Bosutske bećare.

Kao i svake godine organizirane su brojne pivske igrice na bini, a uvijek je najzanimljivija ona u brzini ispijanja piva. Spomenimo i happy hours, koji je bio svaki dan od 18-20h. Pivo se tad moglo kupiti za 8 kuna. Nije izostala ni bogata gastronomska ponuda-

U petak su koncertni šator dupkom napunile Gazde, a u Krčmi svirao je Cocktail band.

Došla je i subota. Dan s daleko najviše posjetitelja. Ogromna gužva u šatorima, ali i ispred njih. U Krčmi nastupile su Slavonske lole i probiti se do šanka ili wc-a bila je prava mala (i duga) avantura. Istaknimo i zanimljivo natejcanje žena u uspijanju piva. Pobjednica Marina eksirala je pivo za samo 9 sekundi. Naša kamera (malo mutna, kao da je i ona pila) zabilježila je to:

U Koncertnom šatoru vladala je vesela istrijanska atmosfera uz Gustafe.

Brzo je tako došao i zadnji dan. Manje ljudi nego prijašnjih dana, ali zato atmosfera odlična. U Krčmi se veselilo uz zvuke tamburice Zlatnog veza, a u Koncertnom nastipio je županjski rock band Opća opasnost.

Izuzetno smo zadovoljni ovogodišnjim Danima prvog hrvatskog piva. Posebno jer su za razliku od prošlih godina šatori sve dane bili puni. Posjetiteljima se posebno svidio šator Krčma, ali i povratak koncertnom šatoru. S obzirom na sve to nagodinu ćemo se truditi još više, a očito je kako ćemo trebati i veće šator, rekla nam je  Marija Ribić iz  marketinga Pivovare.

Slažemo se. Odlična pivska fešta, jedva čekamo sljedeću!

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari