Otvorenje izložbe fotografija ‘Ovdje’ u Centru kulture u Valpovu kao uvod u vikend proslavu 5 godina rada Udruge Revolution

Udruga Revolution vas poziva na proslavu 5 godina aktivnog rada, druženja, zabave, plesa, zvuka, sporta, slike i svih ostalih prekrasnih stvari u kojima ste mogli uživati ukoliko pratite rad Udruge.

Udruga Revolution vas poziva na proslavu 5 godina aktivnog rada, druženja, zabave, plesa, zvuka, sporta, slike i svih ostalih prekrasnih stvari u kojima ste mogli uživati ukoliko pratite rad Udruge.

Rođendan će proslaviti ovaj vikend otvorenjem izložbe fotografija Bojana Molnara, jednog od osnivača Udruge te dvije popratne glazbene večeri: Pretenjak za Zion u Caffe baru Zion u Kitišancima te Level 2 Break u noćnom klubu City u Valpovu.

Otvorenje izložbe fotografija Bojana Molnara započinje u petak 18. listopada u prostorijama Centra kulture Matija Petar Katančić u Valpovu u 19 sati. Bojan je samouki grafički dizajner koji ljubav prema fotografiji razvija od malih nogu. Svoje je grafičke radove izlagao na skupnoj “Izložbi mladih lokalnih umjetnika” u Centru Kulture, a u skladu s njegovom prvom ljubavi – fotografijom, uobličena je njegova druga samostalna izložba pod nazivom “Ovdje”. Tema izložbe je Valpovo. Izložba će biti postavljena 7 dana od dana otvorenja pa će svi oni koji propuste otvorenje izložbu moći pogledati u lijepom ambijentu kada za to pronađu vremena.

Prtenjak za Zion je nekadašnji glazbeni program koji je pokrenuo Mefa, također jedan od osnivača Udruge. Dub, reggae, jungle i svi ostali pravci čiji začeci leže u reggae korijenima glazba su koju ste mogli poslušati kroz slavonsku inačicu Ziona na koju su uvelike utjecali kultni sastav Zion Train te zagrebačke klubske večeri kolektiva Trip To Zion. Prvi dio naziva, prtenjak – opisuje makadamski put često korišten u slangu Valpovačke mladeži. Korak dalje u ovoj ljubavi za Mefu su bili osnivanje kolektiva Slavonija Vibes Syndicate kao i nastupi na Seasplashu koji mu je najdraži festival. Kako sve ne bi ostalo na standardnoj postavi u petak će uz Mefinu selekciju ploča i diskova, kroz Prtenjak za Zion proći i Valpovštini dobro poznati duo Iva i Boja, koje smo za ovu priliku nazvali “Sista Iva & Bredren Bojan”. Možete očekivati različite reggae zvukove i što drugo nego pozitivne vibracije. Dovoljan razlog da u petak dođete u Kitišance i nemojte zalutati do Ziona nekim krivim prtenjakom.

Level 2 Break je imao vlastite rođendanske proslave i riječ je potpuno drugačije programu koji je imao svoje duže rezidencije. Započeo je u nekadašnjem Urban Clubu, prošao kroz House i Massai bar, gostovao diljem Slavonije i od nedavno je s vremena na vrijeme vikend gost noćnog kluba City. U subotu će tako svoje umijeće da vas rasplešu na sve što vole pokazati Revolt DJ*s i Revolt Youngstaz jer tko bolje poznaje vlastiti publiku od domaćina. Što će vrtiti sada ne znaju ni sami jer će ih biti puno, pa garantiramo da će sve uši i plesne cipelice ljubitelja bass glazbe biti zadovoljene.

Kako vas ne bi ostavili na samoj najavi događanja navedene Udruge vrijedilo bi vas o petogodišnjem radu članova i članica malo informirati, ipak im je rođendan.

Udruga je osnovana od strane prijatelja koji su odlučili ponuditi Valpovu kvalitniji kulturni, sportski i glazbeni sadržaj za mlade na području Valpovštine. Kroz godine rada primarni je cilj Udruge omogućiti mladima podršku u kreativnom radu. Prostorije Udruge nalaze se u samom centru Valpova, gdje se mladima nastojao pružiti prostor za razvoj osobnosti i kreativnosti. U prostorijama su održavane različite glazbene probe neafirmiranih bendova, projekcije, predavanja i radionice, od kojih je možda najpoznatija DJ radionica koja je rezultirala danas Slavoniji dobro poznatim DJ kolektivom Revolt DJ*s te nešto mlađim Revolt Youngstaz.

Udruga je u ovih 5 godina svojim radom nastojala pomoći lokalnoj zajednici kroz organizirajući različita događanja kao što su humanitarne akcije, izložbe, filmske projekcije, festivali i vikend noćna vikend događanja na području Valpova. Tako je u skladu sa financijskim mogućnostima ove godine po drugi put organizator DORF-a, već četvrtu godinu za redom glavni organizator turnira ulične košarke Streetball Jam Valpovo te je po prvi puta organizirala Izložbu mladih lokalnih umjetnika čime je postavila ljestvicu više uključujući u suradnju Županijski savjet mladih.

Upravo suradnju s ostalim udrugama kojih je bilo uistinu puno te državnim institucijama čiji se broj povećava iz godine u godinu članovi Udruge ističu kao najvažnijim budućim koracima te smjeru u kojem će nastaviti svoj rad. Sredstva državnih tijela koje je Udruga za aktivnosti ove godine prikupila iz fonda Turističke zajednice Grada Valpova, Savjeta mladih Grada Valpova te Županijskog savjeta mladih Osječko-baranjske županije dokaz su kako je Udruga Revolution nakon 5 godina rada afirmirana i zrela Udruga s prepoznatim radom i aktivnim članovima.

“Zahvaljujemo se svim osobama i institucijama koje su podržale rad Udruge u ovih 5 godina. Veselimo se nastavaku suradnje sa državnim i privatnim tijelima, kako na lokalnoj tako i županijskoj razini. Jedan od ciljeva je svakako privući dio sredstava za rad iz Europskih fondova kako bi se realizirale ideje koje zahtijevaju više financijskih resursa, ali i više rada. Upravo je daljnja želja za radom i motivacija koja kod članova ne izostaje ključna za rad Udruge u 2014. godini. Za uspješnu proslavu 5. rođendana zahvalni smo sponzorima među kojima su Massai bar, Grafička radnja Printy, Tiskara Slog, Digital-foto Mogoroš, Autoškola Lancia te Ustanova za kulturne djelatnosti Ante-Evetović Miroljub”, istaknuli su članovi Upravnog odbora Udruge Revolution.



Mi vas ovim putem pozivamo da dođete na proslavu pet godina rada, pogledate izložbu fotografija i odaberete svoj vikend party, ili ako ste istrenirani posjetite oba i saznate koji je bio bolji. Članovi su vam već zahvalni što ste došli do kraja ovog teksta i garantiraju vam odličnu zabavu i pozitivnu atmosfreu uz uvijek dobru glazbenu selekciju.


Facebook event: https://www.facebook.com/events/223701091139414/
Društvene mreže:
Revolt DJ*s Facebook page: https://www.facebook.com/pages/Revolt-DJs/293790863990114

Streetball Jam Valpovo Facebook page: https://www.facebook.com/StreetballJamValpovo

Twitter: https://twitter.com/RevoltDJs

Youtube: http://www.youtube.com/user/DJsRevolt?feature=watch

Soundcloud Revolt DJ*s: https://soundcloud.com/revoltcrew

Soundcloud Revolt Youngstaz: https://soundcloud.com/revoltyoungstaz

Web: www.udrugarevolution.org

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari