Tjedan mozga 2014.

Kao i svake godine, i ovog će se ožujka u Osijeku održati Tjedan mozga.

Sekcija za neuroznanost Medicinskog fakulteta u Osijeku i ove godine, od 10. do 16. ožujka 2014., sudjeluje u inicijativi organizacije Dana Alliance for Brain Initiatives za popularizaciju znanja o funkcijama mozga, kao i popularizaciju neuroznanosti.

Kampanja poznata u svijetu pod nazivom Brain Awareness Week provodi se u Hrvatskoj već trinaestu godinu zaredom pod nazivom Tjedan mozga. Ove će godine posebno biti obrađene teme Mozak i bol, ali i Socijalni mozak, te Neuronske mreže i ponašanje.

TM 2014. povezao je studente sa gotovo svih osječkih fakulteta i drugih sveučilišta te stručne predavače sa najrazličitijih područja. Svi su oni zajedno upotrijebili svoje znanje, maštu, kreativnost i sve čime raspolažu te pripremili tjedan prepun zanimljivih predavanja, kreativnih radionica, Sci caffea; partyjanja, smijeha i učenja te mnoštvo drugih sadržaja na raznim osječkim lokacijama.

Ulaz na sve aktivnosti je besplatan.

Kroz naše radionice i predavanje sigurno ćete naučiti nešto što dosad niste znali, a nadamo se i da ćemo Vam, na taj način, dati ideju da se odvažite te nagodinu i sami sudjelujete u organizaciji TM-a.

U srijedu, 12.3.2014 dođite na neuobičajenu kavu u 20 h u Campus Cafe-u, u četvrtak se zabavite na Brain Jam Party-ju u Tufni, u petak u rektoratu poslušajte predavanja gostujućih stručnjaka nakon kojih slijedi Brainy Concert.

Ove godine imamo i dvije izložbe – u utorak je otvorenje izlozbe u Galeriji Škole primijenjene umjetnosti i dizajna, a u petak u prostorima Umjetnicke akademije.

PROGRAM (klikni za uvećanje):

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari