Povratak Surduk festivala

Točno za mjesec dana, 3.svibnja, u sklopu «Dana vina i turizma» u dvorištu Kazamata u osječkoj Tvrđi gostovat će poznati Surduk festival. Bit će to po već provjerenoj formuli red vrhunskog vina pa red vrhunske glazbe i zabave. Tako ćemo u sklopu «Dana vina i turizma» koji dovode najbolje vinare iz regije, dobiti i program za mlade i one koji se tako osjećaju.

U glazbenom djelu programa «Surduk u Tvrđi» dovodi trenutno najvećeg trubačkog virtuoza, Džamba Aguševa i njegov orkestar iz Makedonije. Džambo je proglašen najboljim trubačem svijeta na poznatom saboru trubača u Guči a na međunarodnoj sceni već stoji uz bok najpoznatijih trubačkih orkestara poput Boban Marković orkestra ili Fanfare Ciocarlia.  Njegov stil koketira sa jazzom i funkom, a svira naravno i poznate hitove Kalašnjikov, Đurđevdan, …Ovakvu virtuoznu svirku Osijek još nije imao prilike čuti a uz vrhunska vina koja će teći u potocima to će biti savršeni spoj za vrhunsku zabavu.

Uz Džamba Aguševa nastupat će i romske zvijezde u usponu Euro Black Nation koji su samo od Osječana u jednom danu skupili preko 1000 like-ova i preko 5000 pogleda za svoj prvi spot «Doma nema mjesta». Njihov spoj elektronske muzike, hip hopa i romske glazbe te duhovitih tekstova o njihovoj svakodnevici životarenja od socijale i skupljanja željeza, zainteresirali su hrvatske medije i filmaše. Nakon Zagreba i Ljubljane, Osijek je sljedeći grad na njihovoj mini turneji.

Moramo napomenuti da je «Surduk u Tvrđi» samo najava 4. Surduk festivala koji ponovo kreće od ove godine. Novost je da mijenja termin u vrijeme berbe (rujan), te dovodi jednu međunarodnu glazbenu zvijezdu i da organizatori na festivalu pripremaju kamp koji će moći primiti mnoštvo posjetitelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari