Grahijada 2014. – Prvenstvo svijeta i okolnih sela u kuhanju graha

MNK Beli Manastir i ove godine, 19.07.2014. na Gradskom stadionu Beli Manastir organizira Grahijadu i to 13. po redu. Nije to obična Grahijada, to je Prvenstvo svijeta i okolnih sela u kuhanju graha, što znači da će konkurencija biti velika i žestoka.

Stoga, pripremite svoje tajne sastojke i opskrbite se dobrim, starim receptima, pripremite kotliće, zagrijte zglobove i kuhanje može početi.

I ove godine se, osim u kuhanju graha u kotliću, okušajte u kuhanju graha u ćupu, kako nalažu stari običaji baranjske gastronomije. Ako mislite da niste ”mali od ku(ž)hinje” ili vam baš taj dan nije dan za kuhanje, za vas će to odraditi stučnjaci iz baranjskih restorana i restorana susjednih država po simboličnoj cijeni od 30,00 kn po porciji + jedno piće po želji.

U prijepodnevnim satima će lončari prikazati svoj rad na lončarskom kolu. Moći ćete vidjeti kako to vrijedne ruke izrađuju te predivne glilene predmete, koji su isto tako sastavni dio duge tradicije.

Dok vi budete kuhali svoj grah, vaša djeca će se moći zabavljati samo nekoliko koraka od vas. Naime, Društvo Naša djeca organizira razne igre za najmlađe pod nazivom ”Igrom do pobjede”.

Prijavite se na natjecanje i provedite ugodan vikend u jedinom gradu u Baranji i iskoristite ga za upoznavanje sa svim baranjskim čarima.

Napomena:
– zabranjeno je kuhati na plinu, koriste se isključivo drva
– zabranjen unos staklenih boca na prostor Gradskog stadiona BM

Eom6mIA.jpg

[important title=NAGRADNA IGRA]Poklanjamo vam 3×2 porcije graha (+ piće po izboru) te 1 kotizaciju za natjecanje u vrijednosti od 180,00kn (kotizacija uključuje: stol, klupe, grah, suho meso, kruh, drva, porcije, kuponi za piće po izboru – sve za 8 osoba i 1 parkirno mjesto).
Za sudjelovanje u nagradnoj igri potrebno je u komentare upisati: SiB.hr me časti najboljim grahom! (ukoliko se prijavljujete i za kotizaciju stavite to kao napomenu u komentar)

DOBITNICI:
Andrea Leko – kotizacija
Petar Lovrić – porcija + piće
Hrvoje Kovačević – porcija + piće
Branimir Prijevoz Osijek (Jasminka i Branimir Vinković) – porcija + piće

Za realizaciju nagrade javit će te se na info pult.[/important]

SiB.hr

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari