Pomozi legi da odpedalira do Amsterdama

Mladi, sretno zaljubljeni, Osječanin Ivan Kulhavi, sportom se bavi već 10-ak godina, a između ostalih sportova velika ljubav mu je biciklizam.

“Skupljao sam neke novce da si uzmem bicikl i nikako nisam uspjevao skupiti dovoljno. Dok jednog dana nisam odlučio prodati neke stvari i konačno si uzeti bicikl! Nakon toga sam počeo skupljati najjeftiniju opremu preko ebaya jer za više nisam imao. Prvi cilj mi je bio biciklom odvesti se do mora,” započeo je svoju priču Ivan.

Svoj cilj je i ostvario pa je tako u sedam dana uspio prevesti 1070 kilometara od Osijeka do Kraljevice i nazad. Spavao je u šatorima, umivao se po restoranima i benzinskim postajama sve s ciljem ispunjenja svog sna.Nakon što je uspio, počeo je planirati i znatno duži put pa tako ove godine planira proputovati cijelu Europu.

“Ove godine 2015 planiram otići iz Osijeka u Amsterdam, svima znan grad u Nizozemskoj. Pitate se zašto Amsterdam?N isam ga izabrao zbog prostitucije niti zbog droge kako bi neki pomislili nego zato sto je to grad slobode. Destinacija samog puta nije toliko ni bitna koliko sam put,” dodao je Ivan.

Na put planira krenuti između ožujka i lipnja, a tok cijelog puta moći će se pratiti na njegovoj Facebook stranici te lokalnim internet portalima.

“Pošto na put idem bez ikakvog razloga, htio sam to promijeniti i napraviti ga humanitarnim. Naime, pozivam sve firme, grad Osijek i ostale institucije koje su u mogucnosti kao i ljude dobre volje koji mogu izdvojiti nesto novca za donaciju puta podržavajuci ovu ideju. Od tih novaca koji budu donirani, pola novca ce biti uplaćeno ili nesto kupljeno djeci za nezbrinutu djecu doma Klasje, a pola puta ce biti isključivo korišteno za sam put, sljedeće putovanje i popravak/servis bicikla. Ponavljam bez obzira pomogli ili ne biti će mi drago da ako nista drugo pratite put u koliko vas zanimaju takve stvari. Ovim putem bi htio pomoći djeci koja nemaju novca za neke stvari koje bi željela, a ne mogu si priuštiti, jel i sam nisam imao novca za bicikl i znam kako je to kada nesto želite, imate san, ideju a ne može se ostvariti radi novca,” zaključio je Ivan.



U njegovu humanitarnu akciju već se uključio Grad Osijek i donirao 1000 kuna, a svi vi koji želite možete mu se javiti na kontakte

mob: 097/6670067
mail: kulhavi2005@gmail.com
facebook: https://www.facebook.com/ivankulhavitrekkingcroatia

IBAN – HR7023400093215325190

Mi Ivanu želimo puno sreće uz pozdrav AJMO lega pedala!

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari