Osječki bend Bluestrip nastavlja koncertne aktivnosti po cijeloj Hrvatskoj

Poznati osječki bend Bluestrip je na sceni s novim singlom pod naslovom "Beskrajno sam”.


Ovaj singl ujedno i najavljuje izlazak novog studijskog albuma, koji planiraju za ovu godinu. Tekst i glazbu za pjesmu “Beskrajno sam” napisao je Mario Papić, aranžman je zajednički, a produkciju potpisuje Moreno Pletikosić.

Bluestrip je nakon povratka s trodnevne turneje po Londonu doživio i temeljite izmjene članova benda, u temeljnoj ritam-sekciji, glavnog vokala, a i nedavno je sastav napustio dugogodišnji gitarist Ivan Bekavac. Na njegovo je mjesto došao mladi Valpovčanin Šime Jurlina. Uz njega, bend Bluestrip danas čini još i izvrsna temeljna ritam-sekcija: Fran Jurlina (bubnjevi), Boris Janković – Baky (bas-gitara), Moreno Pletikosić (klavijature) i producent sastava, gitarist i vokal Mario Papić.

Bluestrip će održati live nastup u osječkom night-clubu Cadillac 22. siječnja te valpovačkom caffe-baru Remus 13.veljače, s početkom u 22 sata, gdje će ujedno i premijerno biti izveden novi singl “Beskrajno sam”. Bend nastavlja koncertne aktivnosti po cijeloj Hrvatskoj do kraja godine, a i snimanjem novog materijala za album.



Što ste radili za vrijeme studijske stanke?
Za vrijeme studijske stanke uglavnom smo svirali uživo, radili na novom materijalu i jedno vrijeme smo uvježbavali repertoar s novim članovima benda.

Kakav će biti novi album (žanrovski, tko su autori…)?
Novi album trebao bi zvučati u malo čvršćoj i žešćoj formi rocka i bluesa, autor glazbe i tekstova sam zasad ja, osim pjesme ‘Voli’, kojoj je autor teksta Darko Šušovček. Ja sam autor glazbe, a aranžmane uglavnom radimo zajedno kao bend.


Koliko se zvuk benda promijenio izmjenom sastava?
Zvuk benda poprimio je puno definiraniju formu rocka i bluesa, samom promjenom u temeljnoj ritam-sekciji, odnosno bubnjara i bas-gitarista, što se pokazalo pozitivnim i za daljnji rad benda i na živim svirkama i pri radu na novom autorskom materijalu.

Što ćete izvoditi u Cadillacu i Remusu?
U Cadillacu i Remusu ćemo izvesti materijal s prvog albuma i dvije nove pjesme ‘Voli’ i ‘Beskrajno sam’, a vjerojatno i nešto od blues-rock standarda starih majstora.

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari