Osijek 2020 – molekula kisika kao ključan element kulture grada

Povodom kandidature Osijeka za Europsku prijestolnicu kulture 2020., jučer je postavljeno 5 info točaka u gradu koje služe informiranju građana o tome što je to EPK. Grad pobjednik proglasit će se 24. ožujka, a do tada građane očekuju mnogi slični programi i događanja.

Lokacije na kojima su postavljeni brojevi imat će značajnu ulogu u slučaju proglašenja Osijeka prijestolnicom te će se na tim mjestima događati najviše programa 2020. Vladimir Ham ujedno je jučer predstavio i novi simbol osječke kandidature, matematički prikaz molekule kisika koji označava kulturu kao kisik koji je ključan za život Osijeka.

Osječani su se još jednom pokazali vrlo angažiranima te su, posebno mladi, iskoristili priliku i na posebno dizajniranim plakatima napisali svoja očekivanja od EPK i što za njih znači Osijek 2020.

Atmosfera u Osijeku postaje sve napetija s približavanjem značajnog datuma, a 17. ožujka Osijek će posjetiti ocjenjivačke komisije koje će provjeriti ispunjavaju li se navodi sadržani u prijavnoj knjizi grada. Dan prije proglašenja, 23.3., deseteročlana delegacija iz Osijeka “branit” će kandidaturu u Zagrebu.

Gradska uprava organizirala je i nagradnu igru za Osječane koji naprave selfie sa svih 5 točaka u gradu, a kao nagrada očekuje ih majica s motivom Osijeka kao prijestolnice kulture. Detalji nagradne igre bit će objavljeni danas na službenoj stranici EPK Osijek “Osijek 2020”.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari