Jeste li za zrak od mrkve ili sladoled od duhana? Predstavljamo vam molekularnu kuhinju!

Ne bi vjerovali, ali zrak od mrkve, pjenica od limuna i sladoled od duhana za mnoge su ljude prave gastronomske delicije. Ne pripremaju se u loncima ili na štednjaku nego u epruvetama, centrifugama i tekućem dušiku. Molekularna kuhinja, tako se zove ta kulinarska perverzija, spoj je kuhinje i znanosti.

Predjelo, glavno jelo i desert – sve specijaliteti molekularne kuhinje, koja više nalikuje na laboratorij. Kuha se s laserom, helijem, deioniziranom vodom – seviče od jakobove kapice sa snijegom od morskih alga napravljen je pomoću tekućeg dušika. A cijena: 75 kuna.

Opširnije u prilogu RTL televizije:

https://vijesti.rtl.hr/video/vijesti/143895/jeste-li-za-zrak-od-mrkve-ili-sladoled-od-duhana-predstavljamo-vam-molekularnu-kuhinju/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari