Lega Kiki pobjednik četvrte sezone kulinarskog showa ”Tri, dva, jedan-kuhaj!”

Kristijan Benić i Martin Špaček su najbolji amaterski kulinarski par! Pobjednici četvrte sezone su, uz laskavu titulu, osvojili i bogatu nagradu od 100 tisuća kuna i dizajnerski hladnjak.

Kristijan inače živi u Pazinu, ali je rođen u Osijeku i strastveni je navijač NK Osijek što je pokazao i kroz svoj nastup u showu.

U Osijeku sam rođen, tamo sam proživio svoje prve godine i prirodno je voljeti svoj rodni kraj. Ljubav prema nogometu, a i prema NK Osijeku naslijedio sam od tate. Upravo me on prvi put vodio na stadion. Tu se dogodila i ta ljubav na prvu. Ovo će razumjeti svatko tko navija i prati neki klub. Ta ljubav je bezuvjetna. A Kohorta je zasebna priča. Kako nisam živio u Osijeku, nego sam dolazio iz Istre na utakmice Osijeka, brzo se pročulo preko starog foruma na internetu da postoji neki dečko koji iz Istre ide na utakmice Osijeka. Preko foruma sam i upoznao prve kohortaše, pa na utakmicama, a onda i osobno. Ekipa me prihvatila kao jednog od svojih i to je bilo to. Poznanstva su se samo širila i uživancija je bila sve veća i veća. Od 16. do 22. ili 23. godine intenzivno sam pratio i bio uz klub. Povezanost s ekipom je bila ogromna. Ja bih spavao okolo kod ekipe u Osijeku, oni bi došli kod mene u Istru na more ljeti. Kasnije mi je zbog posla bilo puno teže pratiti klub. No još uvijek koristim svaku priliku da odem na utakmicu.

Vratimo se na sinoćnje finale.

Finalisti su sinoć pripremali meni od šest slijedova, salatu, hladno i toplo predjelo, juhu, glavno jelo s prilogom i desert, i to svakom članu žirija servirano na njegovom tanjuru. Svaki par je morao poslužiti 66 tanjura, a za pripremu hrane su imali 120 minuta. Večeras su njihova jela kušali i gosti restorana, kandidati koji su se natjecali tijekom proteklih 15 tjedana. No oni nisu ocjenjivali finaliste.

Moira i Zdravko su žiriju servirali srce artičoke, salatu od lisički, smotanu hobotnicu, gustu juhu od povrća, teleći but u kelju i vidovčansku hajdinu gibanku. Martin i Kristijan su pripremali avokado sa škampima, egzotičnu salatu, rižoto od kunića, juhu od patlidžana, biftek s tartufima i tagliatelama i tortu od jabuke.

Martin i Kristijan su definitivno zaslužili pobjedu. Pokazali su znanje i želju i naučili su puno, a to je bit ovog showa, zaključio je Pažanin četvrtu sezonu kulinarskog showa “Tri, dva, jedan-kuhaj!”.

https://www.321kuhaj.rtl.hr/video/164981/martin-i-kristijan-pobjednici-cetvrte-sezone/?autoplay=true&src=sib_hr

SiB.hr

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari