Okusi Baranje na Adventu u parku

Oči i nepca posjetitelja jučer su uživala gledajući i degustirajući delicije s Baranjskog stola na Adventu. File jelena na baranjski, pašteta od divljači, kosani odrezak od štuke, čvarci od soma, hladetina, perkelt od divljači, domaći salenjaci, kuhana kobasica s dva dima, kolač od sira i mrkve samo su neke od delicija koje su krasile stol dug deset metara.

>> Okusi Baranje na Adventu u parku

Ponuđeni jelovnik bio je i više nego dovoljan razlog za
okupljanje nekoliko stotina posjetitelja koji su ovaj gigantski
stol smazali za samo 17 minuta. Mirisi i okusi Baranje prožimali
su se Adventom u Parku, a slasni komentari pokazali su kako
kontinentalna Hrvatska staje uz bok svjetskim gastronomskim
destinacijama.

Najbolji ugostitelji i proizvođači hrane iz Baranje podijelili su
i koji recept s posjetiteljima, ali tajni začini dolaze s dugom
tradicijom pripremanja hrane.

Sigurni smo kako su posjetitelji dobili nove ideje za pripremu
svojih blagdanskih stolova, a potvrditi gastronomsko gradivo mogu
u Didinom konaku, Restoranu Kormoran, Baranjskoj kući iz Karanca
i Restoranu Darocz zajedno s Baranjskim slasticama iz Suze i
Baranjskim kulenom iz Kneževih Vinograda.

Foto i video: Mario Miloloža

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari