
Na meniju su autentična jela pripremljena prema starinskim receptima, a posjetitelji će imati priliku učiti i kuhati uz baranjske majstore kuhače
Baranja i ove godine poziva posjetitelje na poseban gastronomski program koji će svake subote i nedjelje u listopadu predstavljati najbolje od lokalne tradicije i kulinarstva. Na meniju su autentična jela pripremljena prema starinskim receptima, a posjetitelji će imati priliku učiti i kuhati uz baranjske majstore kuhače.
Program manifestacije
- 5. listopada – Pileći paprikaš s trgancima (OPG Šandor Juhas, Bilje)
- 11. listopada – Šaran u rašljama (OPG Stipino, Čeminac)
- 12. listopada – Gužvare, čikoši, langoši (Seosko gospodarstvo Lacković, Bilje)
- 18. listopada – Sarma u zemljanom loncu i kiseljenje kupusa (Batina)
- 19. listopada – Riba u zemljanoj tanjurači, pečena babuška u tandoru (OPG Čudesna šuma, Bilje)
- 25. listopada – Perkelt od štuke i soma uz sirem tistu (Šokačka kuća, Topolje)
Radionice i dodatni sadržaji
Osim kuhanja i degustacija, posjetitelje očekuje i tradicionalni baranjski doručak svakoga jutra od 9 sati. Organizirane su i radionice za odrasle uz simboličnu kotizaciju od 15 eura, dok su za djecu do 10 godina potpuno besplatne.
Prijave su otvorene putem online obrasca: prijavnica





