mjesec baranjske kuhinje

Baranja u listopadu nudi jedinstven gastro doživljaj

PR

Na meniju su autentična jela pripremljena prema starinskim receptima, a posjetitelji će imati priliku učiti i kuhati uz baranjske majstore kuhače

Baranja i ove godine poziva posjetitelje na poseban gastronomski program koji će svake subote i nedjelje u listopadu predstavljati najbolje od lokalne tradicije i kulinarstva. Na meniju su autentična jela pripremljena prema starinskim receptima, a posjetitelji će imati priliku učiti i kuhati uz baranjske majstore kuhače.

Program manifestacije

  • 5. listopada – Pileći paprikaš s trgancima (OPG Šandor Juhas, Bilje)
  • 11. listopada – Šaran u rašljama (OPG Stipino, Čeminac)
  • 12. listopada – Gužvare, čikoši, langoši (Seosko gospodarstvo Lacković, Bilje)
  • 18. listopada – Sarma u zemljanom loncu i kiseljenje kupusa (Batina)
  • 19. listopada – Riba u zemljanoj tanjurači, pečena babuška u tandoru (OPG Čudesna šuma, Bilje)
  • 25. listopada – Perkelt od štuke i soma uz sirem tistu (Šokačka kuća, Topolje)

Radionice i dodatni sadržaji

Osim kuhanja i degustacija, posjetitelje očekuje i tradicionalni baranjski doručak svakoga jutra od 9 sati. Organizirane su i radionice za odrasle uz simboličnu kotizaciju od 15 eura, dok su za djecu do 10 godina potpuno besplatne.

Prijave su otvorene putem online obrasca: prijavnica

Iz naše mreže
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest