
Osnovu fiša čine riba, voda, luk, paprika i sol, no pravi majstori znaju da je za vrhunski fiš potrebno i nešto više
Na osječkom Sajmu lova i ribolova, uz bogat izložbeni program, održano je i Nacionalno natjecanje u kuhanju fiša, koje je privuklo brojne posjetitelje i ljubitelje ove tradicionalne delicije. Dvadeset ekipa iz svih krajeva Hrvatske okupilo se kako bi odmjerilo kulinarske vještine u pripremi fiša, jela jednostavnih sastojaka, ali složenih okusa.
Osnovu fiša čine riba, voda, luk, paprika i sol, no pravi majstori znaju da je za vrhunski fiš potrebno i nešto više – posebne tehnike, odabir pravih vrsta ribe, savršena kombinacija začina i, naravno, puno iskustva i ljubavi prema kuhanju. Svaka ekipa imala je svoj recept, male tajne i posebne trikove koje su rado podijelili s posjetiteljima.
Natjecanje nije bilo samo borba za titulu najboljeg fiš-majstora, već i prilika za razmjenu iskustava, druženje i promicanje kulinarske tradicije koja je duboko ukorijenjena u slavonskoj i baranjskoj kulturi.
Kako su izgledali natjecanje, kakve su sve fiš paprikaše pripremili natjecatelji te koje su tajne najboljih fiševa – pogledajte u prilogu RTL-ovog reportera Bojana Uranjeka:



