Hvalevrijedan projekt

ŠRK Linjak organizirao ekološku akciju prikupljanja otpada u Josipovcu

PR

“Cilj je ove aktivnosti uklanjanje otpada te osvještavanje građana o važnosti očuvanja okoliša i odgovornog gospodarenja otpadom“, kazao je voditelj projekta Marko Perković

U nedjeljno prijepodne, 20. listopada, skupina članova Športskog ribolovnog kluba Linjak okupila se u središnjem josipovačkom parku u kojemu su počeli s prikupljanjem otpada, a potom se uputili uz Poganovačko-kravički kanal, kroz Malu i Veliku Rupaču prema Staroj Dravi.

Prikupljena je znatna količina različitih vrsta otpada koji će zbrinuti Unikom d.o.o., a koji je osigurao i zaštitne rukavice, vreće za otpad i kontejner. Zbog količine otpada korišten je i motokultivator s prikolicom kojime je upravljao Marko Roguljić, a ostali volonteri bili su Ivan Klasić, Josip Brodar, Ivan Martan, Mijo Mučel, Ivan Šašvari, Ivan Zubčić, Mijo Škiljan i Matej Šašvari.

Stara Drava nalazi se unutar granica Regionalnog parka Mura-Drava, što je jedna od najznačajnijih europskih zapadno istočnih okosnica zaštite prirode te je dio jednog od najvažnijih europskih riječnih sustava.

“Cilj je ove aktivnosti uklanjanje otpada te osvještavanje građana o važnosti očuvanja okoliša i odgovornog gospodarenja otpadom. Sudionici ovih aktivnosti potiču volonterizam i aktivnosti usmjerene prema općem dobru te poticanje osnaživanja i povezivanja ljudskih kapaciteta kao temelja socijalnog kapitala. Aktivnost je provedena u sklopu projekta ‘Stara Drava 5’ pod pokroviteljstvom Unikoma d.o.o. i Grada Osijeka“, rekao je Marko Perković, voditelj projekta.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest