“Mentalno zdravlje roditelja djece s poteškoćama“

Kako osnažiti roditelje djece s poteškoćama? Stručni savjeti i iskustva izneseni na predavanju u Belišću

Pixabay

U zanimljivom i poticajnom predavanju prof. Romstein iznijela je mnoštvo podataka, kao i rezultate mnogih istraživanja koje je potkrijepila vlastitim iskustvom rada s roditeljima djece s poteškoćama

U utorak, 15. listopada u Velikoj vijećnici grada Belišća održala se još jedna u nizu aktivnosti udruge PUKS u okviru projekta “Vidim te! – zaštita mentalnog zdravlja u zajednici“ koja je okupila veliki broj sudionika.

Izv. prof. dr. sc. Ksenija Romstein, edukacijski rehabilitator i prodekanica na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku, savjetovateljica i edukatorica za roditelje djece s poteškoćama, održala je predavanje pod nazivom “Mentalno zdravlje roditelja djece s poteškoćama“.

U zanimljivom i poticajnom predavanju prof. Romstein iznijela je mnoštvo podataka, kao i rezultate mnogih istraživanja koje je potkrijepila vlastitim iskustvom rada s roditeljima djece s poteškoćama.

Uz roditelje i djecu, predavanju su prisustvovale odgajateljice, učiteljice i stručni suradnici koji su dobili i konkretne alate za kvalitetno komuniciranje i osnaživanje roditelja, a prisutnu je djecu s poteškoćama animirao student Gabrijel.

Iz udruge PUKS zahvaljuju prof. Romstein te se vesele budućim suradnjama s Fakultetom za odgojne i obrazovne znanosti Osijek.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest