Snimaju ljepote našega podneblja

Odvorci u novom videu: Mali slavonski kraj kroz oči mladih djevojaka

PR

Uz prekrasni prirodni ambijent, reporterke su htjele prikazati upravo taj snažan osjećaj pripadnosti kojeg Odvorčani imaju

Da su mladi važni pokretači u svojoj lokalnoj zajednici pokazale su još jednom ‘Odvoračke reporterke’, tim mladih djevojaka koje pišu za portal Odvorci.hr. U nedavno objavljenom videu prikazuju ljepote svih devet odvoračkih sela – Brčina, Čelikovića, Grgurevića, Grižića, Jakačine Male i Ravna u Općini Sibinj, Krajačića u Općini Brodski Stupnik te Bilica i Brđana koji pripadaju Gradu Pleternici.

Odvorci su, povijesno gledano, bili skupno naselje do 1931. godine, a danas čine župu i katastarsku općinu. Ova sela ponose se zajedničkom poviješću, tradicijom i običajima. Uz prekrasni prirodni ambijent, reporterke su htjele prikazati upravo taj snažan osjećaj pripadnosti kojeg Odvorčani imaju.

“Ljudi su vrijedni, običaji brojni, tradicija je neprocjenjiva”, zaključuju reporterke u videu

Anamarija, Lucija i Maja Grgurević, Anamarija i Katarina Janković te Patricija Miščančuk reporterke su koje se u videu pojavljuju uz urednicu portala Klaru Tuličić koja potpisuje režiju, produkciju i scenarij. Za snimanje i dio montaže zaslužan je Berislav Petrović, a drone snimke uhvatio je Krešimir Herceg.

Većini djevojaka ovo je bilo prvo snimanje, prvi medijski nastup ovakvog oblika i prvi doticaj s video produkcijom. Na primjer, Maja Grgurević brinula se za filmsku klapu, a Lucija Grgurević za ton.

PR

No, ovo im nije prvo iskustvo rada u medijskom i multimedijskom svijetu. Naime, portal je službeno pokrenut u travnju ove godine uz administrativnu podršku Udruge LIMA i potporu Općine Sibinj. Od tada svaki tjedan objavljuju pozitivne priče, vijesti i zanimljivosti iz odovračkog kraja. Cilj je portala, s jedne strane, zabilježiti vrijednosti, običaje i spoznaje koje se gube s odlaskom starijih generacija te, s druge strane, mlađim generacijama pružiti prostor za osobnu izgradnju, razvoj vještina i sudjelovanje u lokalnoj zajednici.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest