14. do 20. listopada

Najzanimljivija događanja ovaj tjedan: Koncerti Džejle Ramović, Ace Lukasa, Miroslava Ilića, Doris Dragović…

PIXSELL/SiB.hr

Tijekom sljedećega tjedna imat ćete priliku uživati ponajprije u glazbenim koncertima različitih izvođača u Osijeku i u Slavonskom Brodu

U predstojećem tjednu očekuju nas zanimljive kulturne, volonterske te, prije svega, glazbene manifestacije namijenjene pripadnicima različitih generacija.

Tako će se već sutra i u utorak od 19 sati u kinu Urania upriličiti hit komedija Sandre Silađev naziva “Dejt“. U navedenoj se predstavi Sandra nalazi u ulozi sredovječne gospođe i samohrane majke Olivere Živković koja je izašla na zakazani ljubavni sastanak, ali njezin se ‘dejt’ ne pojavljuje.

Uz to, Olivera se osjeća kao dama, usidjelica, raspuštenica, ali čak i kao udovica, mada joj nitko nije preminuo. Izluđena je kategorizacijama i čudnim odnosima između ljubavnika u 21. stoljeću te smatra kako ne traži mnogo od života, već samo ono jednostavno što svaki odrasli pojedinac želi za sebe – pronalazak srodne duše.

14.listopad, 19:00 – 15.listopad, 19:00
Mjesto: Osijek

Sandra Silađev ponovno vas poziva na Dejt u kinu Urania

Nakon sjajnoga koncerta Zagrebačke filharmonije održanoga jučer, već u srijedu i u petak u osječkom Kulturnom centru upriličit će se dvije kazališne predstave.

Dok je srijeda s početkom u 20 sati rezervirana za komediju “Delirij u dvoje“ Eugénea Ionescoa s glumcima Anom Pogorelić i Lukom Šatarom, u isto će se vrijeme u petak odigrati monodrama glumice i autorice Lucije Barišić pod nazivom “Posljednji čin“.

12.listopad, 20:00 – 18.listopad, 20:00
Mjesto: Osijek

Kulturni centar: Koncert Zagrebačke filharmonije i dvije kazališne predstave

U utorak u cijeloj Hrvatskoj započinje i Mjesec hrvatske knjige te traje sve do 15. studenoga. Prikladni su program pripremile Gradska i sveučilišna knjižnica Osijek te Gradska knjižnica i čitaonica Belišće.

Mjesec hrvatske knjige manifestacija je kojom se tijekom mjesec dana diljem Lijepe Naše promiče važnost knjige u društvenom, obrazovnom i kulturnom segmentu života svakoga pojedinca. Moto je ovogodišnjega događanja “Pričaj mi…”.

Vrijeme je i za još jednu veliku i jedinu službenu Studentsku brucošijadu koja će se održati u srijedu s početkom u 19 sati u dvorani Zrinjevac. Na njoj će nastupiti popularna bosanskohercegovačka pjevačica Džejla Ramović.

“Bit će to zabava za naše najvjernije studente i one koji se tako osjećaju, a i za one koji će postati dio naše studentske obitelji”, stoji u najavi brucošijade. Ulaznice su u prodaji u sustavu Eventim.

16.listopad, 19:00 – 23:59
Mjesto: Dvorana Zrinjevac

Dvorana Zrinjevac: Studentska brucošijada uz Džejlu Ramović

Grad na Dravi i ove će godine, točnije u petak i u subotu po osmi puta biti domaćinom međunarodnog volonterskog projekta za mlade pod nazivom 72 sata bez kompromisa. U tom razdoblju tisuće će mladih diljem Hrvatske ponovno volontirati u različitim radnim, socijalnim i ekološkim akcijama.

Navedeni projekt pod ovogodišnjim sloganom “Mreža ljubavi” okuplja srednjoškolce, studente i mlade zaposlenike kako bi pokazao kako se zajedničkim snagama i akcijama može preobraziti okruženje u kojemu živimo. Njegova je posebnost beskompromisnost budući da, prilikom prijave na projekt, sudionici ne mogu odabrati volontersku akciju na kojoj će sudjelovati, što znači da moraju beskompromisno darivati svoje vrijeme, vještine i talente te se stavljati na raspolaganje najpotrebnijima.

Veliki će koncert u Dvorani Vijuš u Slavonskom Brodu u petak s početkom u 20 sati održati Aca Lukas. Spomenuti glazbenik, pravim imenom Aleksandar Vuksanović, jedna je od najpoznatijih zvijezda pop-folk glazbene scene na Balkanu. Njegova glazbena karijera započela je još u ranim devedesetima kada je kao klavijaturist i pjevač svirao u klubovima duž beogradske rijeke Save.

>>> KALENDAR DOGAĐANJA U SLAVONIJI I BARANJI <<<

Poznat po svom specifičnom glasu, stilu interpretacije te emotivnim i često dramatičnim tekstovima pjesama, Aca Lukas brzo je stekao slavu i postao miljenik publike. Njegove pjesme kao što su “Kafana na Balkanu”, “Lična karta”, “Pesma od bola”, “Voliš li me” i “Da me je ona volela” postale su neizostavni hitovi na brojnim proslavama i u noćnim klubovima. Ulaznice su za njegov koncert dostupne ovdje.

18.listopad, 20:00
Mjesto: Slavonski Brod

Dvorana Vijuš Slavonski Brod: Koncert Ace Lukasa

Iste će večeri u 21 sat u osječkoj Portanovi, točnije u Luckia Casinu započeti besplatni koncert Miroslava Ilića povodom završetka značajnog preuređenja objekta nakon 13 godina rada. Navedeni će koncert zasigurno privući brojne ljubitelje njegovih pjesama, a večer će biti posvećena vrhunskom užitku i nezaboravnoj zabavi.

Miroslav Ilić, poznat po svojim bezvremenskim hitovima koji su kroz godine osvajali srca obožavatelja diljem regije, nastupit će u ekskluzivnom i preuređenom prostoru kasina, donoseći jedinstveni glazbeni ugođaj. Očekuje se, stoga, da će njegovi hitovi, uz koje su se mnogi zaljubljivali, plesali i slavili, ponovno rasplamsati atmosferu kakva je bila prisutna i na njegovom koncertu na Danima prvog hrvatskog piva 2023.

18.listopad, 21:00
Mjesto: Osijek

Portanova: Koncert Miroslava Ilića

Ako volite bicikliranje, šetnje i dobru klopu, a da, uz sve to nabrojano, imate i dobro društvo i ekipu – dođite na već tradicionalnu Biciklijadu za Azil koja spaja gotovo sve ljubavi ovog najljepšeg ravničarskog grada na svijetu.

Napumpajte gume i vidimo se u subotu u deset sati u Tvrđi, točnije na Trgu Vatroslava Lisinskog gdje će start biti pod budnim okom partnera iz GSSR-a koji će osigurati i servisnu i policijsku pratnju biciklista do Azila. Kada pak budete došli tamo, kerovci će biti sređeni i uređeni te im je plan taj da svi s vama prošeću. U Azilu dočekat će vas i s okrjepom kako biste mogli prošetati pse, uključujući gulaš od bundeve.

Ljubitelji pak tamburice i dobre slavonske pjesme iste će večeri s početkom u 19,30 sati doći na svoje na prvoj Slavonskoj večeri u Antunovcu.

Na manifestaciji nastupit će Najbolji Hrvatski Tamburaši, TS Hrvatski Sokol, Marija Pavković – Snaša, Viktorija Kulišić – Đenka, Željko Lončarić Žec i Stjepan Stjepko Mlikota. Događanje će se održati u Inovacijskom centru Antunovac, a ulaz je besplatan.

19.listopad, 19:30
Mjesto: Antunovac

Slavonska večer u Antunovcu

Samo pola sata nakon toga u Osijek se vraća jedna, jedina i neponovljiva Doris Dragović. Spomenuta je pjevačica, zvana još i divom hrvatske glazbene scene, već nastupala u gradu na Dravi, točnije u Tvrđi, i to prije dvije godine, dok ovoga vikenda dolazi u dvoranu Gradski vrt.

Koliko je tada bilo dobro, govori činjenica kako su Osječani uglas pjevali njezine hitove kao što su “Malo mi za sriću triba“, “Krivi ljudi“, “Baklje ivanjske“ te ostale pjesme koje su obilježile njezinu dugu i bogatu karijeru. Požurite, stoga, po svoje ulaznice koje se prodaju na poveznici.

19.listopad, 20:00
Mjesto: Dvorana Gradski vrt, Osijek

Doris Dragović u Dvorani Gradski vrt

Među ostalim događanjima ističu se nove ‘storytelling’ ture ReActora kroz listopad, ciklus ecstatic dance plesnih radionica koje započinju u utorak u dvorani Yoga Shala u Tvrđi, promocija knjige “Zbogom brljama – Novi početak slavonske rakije“ u srijedu u Gastro pubu Bulart, ciklus radionica “She: Woman’s Empowerment” koje započinju u četvrtak u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek, Dan otvorenih vrata Centra za mirno rješavanje sporova u petak, koncertni spektakl “Zoran pjeva Arsena“ u subotu u Dvorani Franjo Krežma te 14. Landranje baranjskom Planinom u nedjelju u Dražu.

Odazovite se i vi pokojem događanju od navedenih, a putem poveznice pratite i ostale manifestacije koje nismo spomenuli te uživajte u brojnim zanimljivim sadržajima iz ponude naše Slavonije i Baranje.

Najave događanja za koja znate da se održavaju, a da ih nismo objavili, možete slati na redakcija@sib.hr.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest