S mnoštvom aktivnosti

Planinarsko društvo Đakovo organiziralo Dane otvorenih vrata povodom 45 godina postojanja

PR

Planinarsko društvo Đakovo nakon ovoga se tjedna okreće nadolazećim aktivnostima, pa ih već od idućega vikenda očekuje organizacija biciklijade do Sovskog jezera te društveni izlet u Istru i radna akcija na Velebitu

Povodom obilježavanja 150 godina organiziranog planinarstva u Hrvatskoj i 45 godina postojanja, Planinarsko društvo Đakovo organiziralo je od utorka (1. listopada) do nedjelje (6. listopada) manifestaciju “Dani otvorenih vrata“ kako bi prezentirali rad Saveza i svoje udruge te približili planinarstvo i planinarenje svojim sugrađanima. 

U gore navedenom razdoblju, đakovački planinari u prostoru Kuće Reischmann izložili su svoju opremu koja se koristi tijekom organizacije izleta, tura i ekspedicija. Također, predstavljene su sve sekcije koje djeluju unutar udruge, pa su tako posjetitelji mogli saznati da, osim osnovnog planinarenja, unutar planinarske udruge djeluje još vodička, penjačka, biciklistička i splavarska sekcija te sekcija za planinarske putove. Cijeli prostor obogaćen je fotografijama atraktivnih lokacija koje su često cilj planinarskih izleta.

Planinari su u navedenom tjednu organizirali radionicu čvorologije i planinarski kviz za najmlađe. Učenici OŠ Drenje te učenici posebnih programa i učenici s teškoćama u razvoju OŠ Vladimir Nazor iz Đakova sudjelovali su na navedenim radionicama, ali i na projekciji filmova planinarskih izleta koji su organizirani u prostorijama planinarskog društva.

Završni dio ove manifestacije održao se 6. listopada na jezeru Borovik gdje je organiziran “obiteljski izlet“ za sve članove društva te njihovu bližu i dalju rodbinu, ali i za sve prijatelje, poznanike i simpatizere planinarskog društva. Sudionici izleta prošli su označenu planinarsku stazu dugu šest kilometara, a u sklopu koje se odnedavno nalazi i poučna staza s informativnim tablama o flori i fauni područja oko jezera Borovik.

Planinarsko društvo Đakovo nakon ovoga se tjedna okreće nadolazećim aktivnostima, pa ih već od idućega vikenda očekuje organizacija biciklijade do Sovskog jezera te društveni izlet u Istru i radna akcija na Velebitu.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest