Inovativni projekt i radionice

Rujan u PUKSu: Tečaj keramike i grupa podrške u tugovanju

PR

Grupa podrške sigurno je mjesto za razgovor o gubitku te bolje razumijevanje puta tugovanja, načinima prilagodbe, emocijama, poteškoćama i snagama na putu potrage za smislom i prihvaćanjem života bez voljene osobe

Početkom rujna, udruga PUKS – Podrška u kriznim situacijama intenzivirala je svoje aktivnosti.

U okviru projekta “Vidim te! – zaštita mentalnog zdravlja u zajednici” koji sufinanciraju grad Belišće i Osječko-baranjska županija održane su tri radionice tečaja keramike i susret grupe podrške u tugovanju. 

Tečaj keramike vodio je mladi umjetnik i likovni pedagog Tin Andonovski. Radionice su se održale 17., 23. i 30. rujna u prostorijama udruge sv. Vinko Paulski u Belišću. Na vrlo posjećenim radionicama u trajanju od dva sata sudjelovalo je tridesetak žena. Uporabne predmete izrađene na radionicama bit će izložene javnosti nakon završetka procesa sušenja i pečenja još ove jeseni.

Tečaj keramike, nazvan ReKreiraj SE(lf), zamišljen je kao osnaživanje žena kroz opuštanje, kvalitetno provođenje slobodnog vremena, stjecanje novih vještina i druženje. Zadovoljne korisnice izrazile su želju za kontinuiranim radom s glinom te će nastojati pokrenuti i takav oblik rekreacije.

Započeo je i jesenski ciklus grupe podrške u tugovanju koji se održava svake druge srijede te je prvi susret održan 18. rujna. 

Grupa podrške sigurno je mjesto za razgovor o gubitku te bolje razumijevanje puta tugovanja, načinima prilagodbe, emocijama, poteškoćama i snagama na putu potrage za smislom i prihvaćanjem života bez voljene osobe. Grupa je otvorena za sve one koji žele takvu vrstu potpore, a susreti u listopadu održavat će se 2., 16., i 30. listopada, također u prostorijama udruge sv. Vinko Paulski, Radnička 14, Belišće. Moguće je dogovoriti i individualne ili obiteljske razgovore na email puks.kontakt@gmail.com, porukom na fb profil udruge te na broj 095 852 9812.

Grupu podrške vodi Vanesa Šerić, certificirani edukator za podršku u tugovanju.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest