tradicionalna manifestacija

U Našicama završeni 24. Dani slavonske šume

OBŽ

Manifestacija je obuhvatila niz događanja i programa koji promoviraju šumarstvo, a središnji događaj bilo je natjecanje šumarskih radnika sjekača u Perivoju Pejačević

Dani slavonske šume, tradicionalna gospodarska, ekološka, znanstvena, kulturna, turistička, sportska, gastronomska i zabavna manifestacija ove godine je održana po 24. put, i to od 10. do 14. rujna. Manifestaciju je otvorio saborski zastupnik Goran Ivanović kao izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića, a uoči otvorenja gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba upriličio je prijem za goste u dvorcu Pejačević.

Manifestacija je obuhvatila niz događanja i programa koji promoviraju šumarstvo, a središnji događaj bilo je natjecanje šumarskih radnika sjekača u Perivoju Pejačević, održano zadnjeg dana manifestacije, u nedjelju. Natjecali su se šumarski radnici sjekači iz uprava šuma Vinkovci, Osijek, Nova Gradiška, Slatina, Požega i Našice.

U nedjelju je upriličeno i svečano otvorenje 24. Dana slavonske šume, a dobrodošlicu svim natjecateljima i posjetiteljima zaželio je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

“Festival vezan uz šume, predstavlja stoljetnu tradiciju koja je počela dolaskom obitelji Pejačević. Danas Našice imaju Upravu šuma koja uspješno predstavlja jednu od vodećih gospodarskih grana u našem gradu”, rekao je gradonačelnik.

Izaslanik predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i zamjenik župana Osječko-baranjske županije Josip Miletić rekao je kako svjedočimo svemu što šumarstvo znači, posebno za Slavoniju i Baranju.

“Županija upravo sektoru šumarstva želi dati dodatni značaj brojnim poticajima, ali i skretanjem pažnje javnosti na sve ono što šumarstvo znači”, kazao je Miletić te uz čestitke organizatorima zaželio uspješan nastavak ove lijepe tradicije u Našicama.

“Festival je prilika pokazati sugrađanima i gostima na koji način Hrvatske šume brinu o šumama. Naime, Hrvatske šume imaju 8.300 zaposlenih i još oko 5.000 onih koji rade kod poduzetnika, dakle ogroman broj ljudi koji brinu o šumama. A briga o šumama je svake godine sve zahtjevnija s obzirom na klimatske promjene”, kazao je Krešimir Žagar, direktor Sektora za šumarstvo Hrvatskih šuma.

Povezani sadržaj
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest