Tradicionalni festival

10. Forest Art na Citadeli okupio mnoštvo posjetitelja svih generacija

PR

Članovi likovne udruge Bel-art sudjelovali su na likovnoj koloniji te su slikali šumske motive koji će krasiti prostor Citadele

Inkluzivna kuća Zvono organizirala je 10. Forest Art festival 6. i 7. rujna na Rehabilitacijskom kampu Citadela. Forest Art festival je koji kombinira umjetnost, druženje, brigu o prirodi i održivi razvoj te promovira inkluziju, kreativnost i malo poduzetništvo. Program je bio prilagođen za sve uzraste.

Festival je započeo u petak koncertom lokalnog benda Gradske bitange s početkom u 17 sati, a potom je nastavljen šumskim kvizom na temu ekologije koji je vodila Sandra Bašić iz Ekološke udruge Eko-Karašica. Večer je završila performansom skupine Plamingo arts koji je izveo ples s vatrom.

Subotnji program s početkom u deset sati bio je prepun aktivnosti.

Ove godine nam se vratila škola cirkusa Kreativni pogon iz Novog Sada sa svojim brojnim rekvizitima i spravama; trapez, užad, lopte itd. Streličarska udruga Knez Domagoj iz Donjeg Miholjca naučila je kako pucati iz luka i strijele. U sklopu projekta ”Povratak prirodi” ekipa iz Inkluzivne kuće Zvono i udruge PUKS organizirala je radionicu sa staklom (izrada wind chimesa) koju je vodila Vanesa Šerić te radionicu s glinom koju je vodila Božica Šomođi.

Katarina Pucko i njena kreativna skupina, u suradnji s Eko-Karašicom, predstavili su koncept umjetničkog aktivizma oslikavanjem grafita s porukama o važnosti očuvanja rijeka na jednoj od zgrada na Citadeli.

Članovi likovne udruge Bel-art sudjelovali su na likovnoj koloniji te su slikali šumske motive koji će krasiti prostor Citadele. Za najmlađe održana je likovna radionica koju su vodili članovi Bel-arta.

Jesenkina kućica i Jesenke – Ana Coha, Ana Potočki i Mirjana Gradinjan oslikavale su lica mališana po željama, dok je ekipa iz Eko-Karašice predstavila djeci važnost održivog razvoja, recikliranja i sprječavanja nastajanja otpada kreativnom radionicom oslikavanja platnenih torbi.

Lucija Galić, već tradicionalno dio postave Forest Arta, predstavila je svoj nakit koji su posjetitelji mogli pogledati i kupiti. Za ugođaj i glazbu zadužen je bio Fran Ivanković, mladi lokalni glazbenik. Na Info štandu posjetitelji su se upoznali s radom udruge Eko-Karašica.

Naravno, nije nedostajalo ni klope ni pića! Petar Alošinac i njegovi šumski kokteli i kave bili su na šanku u šumskom kafiću. Ove godine, oba dana osvježenje u obliku piva osigurao je pivski kutak Hmeljite, dok je Darija Vidaković imala u ponudi svoje ukusne lepinjice.

”Zahvaljujemo svim izvođačima, volonterima i posjetiteljima što su bili dio ove priče. S nestrpljenjem iščekujemo sljedeći Forest art”, zaključili su organizatori.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest