vrhunsko iskustvo

U Osijeku Bocconcino Pizza Bar otvara najbolji pizza majstor na svijetu

PR

U Osijek stižu renomirana imena svjetske pizza scene: Lege i legice pozvani su na pizzu od 1 € u novi Bocconcino Pizza Bar!

Osijek će uskoro postati bogatiji za jedno novo gastro odredište koje obećava vrhunsko pizza iskustvo. Bocconcino Pizza Bar, smješten u Kappa Centru na 2. katu, svečano će otvoriti svoja vrata dvodnevnim događajem koji počinje ovog petka u 17 sati.

Prvi dan rezerviran je za ugostitelje, partnere i medije, dok će se drugog dana, 31. kolovoza s početkom u 17 sati, održati otvorenje za javnost, kada će renomirani pizza majstori i nositelji svjetskih titula za Osječane pripremati pizze za samo 1€!

Posjetiteljima će pružiti jedinstvenu priliku da osjete autentičnost napuljske pizze, što je s trenutnim statusom gastro-scene u Osijeku rijetkost.

“Ovo je šansa da iz prve ruke doživite pravu napuljsku tradiciju, kroz okuse koje stvaraju priznata imena svjetske pizza scene. Bocconcino Pizza Bar donosi Osijeku ono što bi i sami Talijani poželjeli – mjesto gdje se pizza ne samo jede, već i slavi,” započeo je Alen Radanović, dvostruki nositelj titule najboljeg pizza majstora na svijetu.

PR

Talijanska tradicija

Središnju ulogu u ovom otvaranju ima Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), udruga osnovana 1998. godine u Napulju, s misijom zaštite i promocije drevne umjetnosti napuljskih pizzaiuola. APN transformira profesiju pizzaiuola u gastronomski simbol identiteta, prenoseći ovu vrijednu tradiciju na nove generacije diljem svijeta. Upravo će Bocconcino Pizza Bar, kao domaćin APN-a u Hrvatskoj, omogućiti da ova tradicija živi i raste na domaćem tlu.

Degustacija pizza bit će otvorena za sve, čime Bocconcino Pizza Bar želi postati sinonim za vrhunsko pizza iskustvo u regiji. Pozvani su svi ljubitelji pizze da dođu i uživaju u spoju tradicije, inovacije i bogatstva okusa koji su temelj filozofije ovog novog osječkog gastro odredišta.

Osnivač Bocconcino Pizza Bara, Alen Radanović, ugostit će delegaciju Associazione Pizzaiuoli Napoletani (APN), čime će službeno inaugurirati Bocconcino kao novi pizza centar u Hrvatskoj. APN, udruga osnovana 1998. godine u Napulju, ima za cilj zaštititi i promicati drevnu umjetnost napuljskih pizzaiuola, a Bocconcino Pizza Bar postat će njihov važan partner u regiji.

“Velika mi je čast ugostiti APN delegaciju u našem novootvorenom pizza baru. Postati službeni ambasador APN-a za Hrvatsku iznimno je priznanje, a kroz ovu suradnju želimo prenijeti bogatu napuljsku tradiciju na naše goste, ali i osigurati da nova generacija pizzaiuola uči od najboljih,” izjavio je Radanović.

U Osijeku se otvara prva škola za pizzaiuole

Uz inauguraciju, Bocconcino će najaviti i otvaranje prve škole za pizzaiuole u Osijeku, gdje će svi zainteresirani imati priliku učiti od vodećih stručnjaka iz svijeta pizze. Na događanju će sudjelovati poznati pizzaiuoli, uključujući svjetskog prvaka Gorana Abramovića iz Beograda, Martina Žoksa, prvaka Slovenije, Pasqualea Poeria, svjetskog prvaka u modernoj napoletani, Jerneja Berlota slovenskog maestra pizzaiuola, inače pobjednika Piccante pizza kupa u Calabriji te vrhunski chef iz Rumunjske Eugen Pocijan.

“Bocconcino nije samo mjesto za uživanje u pizzi – to je prostor u kojem tradicija susreće inovaciju. Naša vizija je nadmašiti klasičnu ponudu pizza i ponuditi gostima autentične okuse uz mogućnost odabira različitih stilova tijesta, uključujući bezglutenske opcije i mozzarellu bez laktoze,” dodaje Radanović koji će zajedno s ostalim renomiranim pizza majstorima pripremati pizze za 1€ u subotu, 31. kolovoza od 17:00 do 19:00 sati.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest