Kulturna manifestacija

Nakon prelijepog 4. Zalaska u vinogradu u Brodskom Stupniku, ljeto može početi

Julio Frangen

U hedonističkoj atmosferi posjetitelji su kušali fina vina vinarija Jurković, Vučković, Grozdanović, Jakob i Galić, uz zalogaje restorana Stupnički dvori i taktove glazbe Lela Kaplowitz quinteta

Osmijesi, glazba, vrhunska vina, fotografije čarobnoga zalaska… To je kratki opis ovogodišnjega 4. Zalaska u vinogradu uz hotel Stupnički dvori u organizaciji TZ Meridiana Slavonica. 

Manifestacija Zalazak u vinogradu potvrdila je svoj renome najljepšeg vinsko-hedonističko-umjetničkog događaja u lipnju u Slavoniji, velikim odazivom i divnom energijom. U hedonističkoj atmosferi posjetitelji su kušali fina vina vinarija Jurković, Vučković, Grozdanović, Jakob i Galić, uz zalogaje restorana Stupnički dvori i taktove glazbe Lela Kaplowitz quinteta.

Program je uključivao edukativnu radionicu s lokalnim vinima naziva ”Vina Meridiane Slavonice – ponos našega kraja” koja je ove godine bile dupkom puna. Ondje su posjetitelji dobili uvid u kvalitetu vina i osnovne informacije o vinarijama i vinarima s kojima su na izlagačkim mjestima mogli i osobno razgovarati. Inspirativni umjetnički trenutak bio je foto-natječaj sa zadatkom ”hvatanja” najljepšeg kadra zalaska sunca objavljenoga putem Facebook platforme. Žiri simpatičnih i razdraganih influencera odabrao je najljepšu fotografiju snimljenu telefonom Emanuele Beronja koja je time zaslužila vrijednu nagradu, tj. noćenje u vili Melani u Oriovcu.  

Dodatna atrakcija za goste iz Zagreba bio je dolazak na destinaciju posebnim putničkim vlakom. Kao i prošle godine, TZ Meridiana Slavonica organizirala je specijalni prijevoz tijekom kojega su se gosti upoznali sa sortom graševinom na autentičnoj edukativno-zabavnoj radionici prof. Marije Vukelić ”Graševina na tračnicama”.

Zalazak u vinogradu održava se samo jednom godišnje, tj. početkom lipnja, stoga zapamtite taj podatak i pratite stranice turističke zajednice jer će se uskoro objaviti i datum za 2025. U međuvremenu, možete dio ljeta provesti u Brodsko-posavskoj županiji koja nudi pregršt zanimljivih sadržaja, ali i potpuno izoliranih kuća za pravi odmor.

FOTO: Julio Frangen
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari