Natjecanje u Obrovcu

OŠ Drenje i OŠ Josipa Antuna Ćolnića četvrte na 29. Državnom prvenstvu u raketnom modelarstvu

PR

Miji, Vedranu i Petru iskreno čestitaju na postignutim rezultatima kao nastavku sjajnih već do sada postignutih rezultata, a posebna zahvala ide njihovoj mentorici i voditeljici radionica, gđi. Željki Rossi

Osvojeno je solidno četvrto ekipno i pojedinačno mjesto na 29. Državnom prvenstvu u raketnom modelarstvu za djecu i mlade Obrovac 2024.

Obrovac je i ove godine bilo tradicionalno poprište okupljanja i nadmetanja najboljih raketnih modelara u Republici Hrvatskoj. Cjelodnevno natjecanje odvijalo se u kategorijama raketa s padobranom S3A i raketa s trakom S6A za učenike osnovnih i srednjih škola.

Na prvenstvu je nastupila tročlana ekipa osnovnoškolaca OŠ Drenje i OŠ Josipa Antuna Ćolnića uz mentoricu i voditeljicu, gđu. Željku Rossi. Na natjecanju kojega su organizirali Hrvatski astronautički i raketni savez, Udruga tehničke kulture Faust Vrančić, Srednja škola Obrovac, Astronomsko astronautičko društvo Zadar i Amaterski raketno-astronautički klub Dubrava – Zagreb, pod pokroviteljstvom Zajednice tehničke kulture Zadarske županije i Hrvatske zajednice tehničke kulture, sudjelovalo je 13 ekipa najboljih modelara iz cijele Hrvatske, s više od 40 natjecatelja.

U kategoriji osnovnih škola s raketama S6A (rakete s trakom) u velikoj konkurenciji natjecatelja postignuto je solidno ekipno 4. mjesto, kao i pojedinačno 4. mjesto koje je osvojila Mia Lenhart, učenica OŠ Drenje u ekipi koju su, uz nju, činili i natjecatelji Vedran Vugrin i Petar Beljan iz OŠ J. A. Ćolnića. Najbolje pozicioniran natjecatelj u kategoriji S3A (rakete s padobranom) bio je na devetom mjestu Vedran Vugrin.

Miji, Vedranu i Petru iskreno čestitaju na postignutim rezultatima kao nastavku sjajnih već do sada postignutih rezultata, a posebna zahvala ide njihovoj mentorici i voditeljici radionica, gđi. Željki Rossi.

Zahvaljuju i domaćinima na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji Državnog prvenstva te se nadaju i budućim natjecanjima na državnoj razini. Pozivaju konačno sve, zainteresiranu djecu i mlade, kao i odrasle, te osnovne i srednje škole da se priključe u radu ZTK Grada Đakova, kao i Astro Oriona te udruge Abeceda tehnike u bilo kojoj aktivnosti tehničke kulture, kao i tvrtke, tj. obrte koji žele pomoći radu i promicanju tehničke kulture u Đakovu e-mailom na dkocis@ztkdjakovo.hr.
Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari