16. lipnja

TS Rapsodija proslavit će 10. rođendan svojim godišnjim koncertom

Dubravka Petrić/PIXSELL

Trenutno broji 38 članova, od kojih je polovica mlađih od 18 godina, što ukazuje na svijetlu budućnost i velike mogućnosti za kvalitativni napredak

Tamburaški orkestar Rapsodija iz Semeljaca u nedjelju, 16. lipnja slavi 10. rođendan. Na godišnjem koncertu zasvirat će im i Najbolji hrvatski tamburaši! Ulaz je slobodan.

TO Rapsodija (nekadašnji Tamburaški orkestar Općine Semeljci) osnovan je kao udruga u prosincu 2013. godine s ciljem očuvanja i razvijanja tamburaške glazbe, odgoja mladih glazbenika te promicanja glazbene baštine našega kraja.

Trenutno broji 38 članova, od kojih je polovica mlađih od 18 godina, što ukazuje na svijetlu budućnost i velike mogućnosti za kvalitativni napredak. Repertoar Orkestra iznimno je širok i raznovrstan – od narodnih pjesama i plesova, crkvene i narodne glazbe, preko poznatih uspješnica filmske i klasične glazbe, pa sve do suvremene i zabavne glazbe.

U relativno kratkom djelovanju Orkestar je snimio nosač zvuka s božićnim pjesmama te ostvario niz zapaženih nastupa i gostovanja na međunarodnim festivalima tamburaških orkestara u Bosni i Hercegovini (Banja Luka), u Makedoniji (Kratovo – 1. mjesto) i Srbiji (Starčevo – 3. mjesto; Novi Sad – 2. mjesto; Ruma – 3 zlatne plakete). Predstavljali su tamburu i Hrvatsku u međunarodnom projektu Mediteranski orkestar mladih u Italiji, kao i na Međunarodnom festivalu glazbe Belfort u Francuskoj.

Posebno mjesto imaju nastupi na 40. i 41. Međunarodnom festivalu umjetničke tamburaške glazbe u Osijeku, gdje je u konkurenciji 28 orkestara Orkestar osvojio ukupno devet nagrada, između kojih su i one najvrijednije – Grand prix – apsolutni pobjednici dvije godine uzastopno na ovom prestižnom natjecanju.

Objavljen je i album “Balada o tamburi” s izabranim skladbama i obradama hrvatskih autora i vrsnim solistima, popraćen video spotovima dostupnima na društvenim mrežama i lokalnim TV postajama.

Orkestar je nastupio i na 15. Memorijalu Darka Paurića, koncertu u organizaciji HRT Radio Osijeka održanom 6. lipnja.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari