Sudjelovali u kampanjama

Izviđači OBŽ-a volontirali u sklopu programa proslave Gradske četvrti Jug II

PR

Više od trideset izviđačkih volontera je od 25. svibnja do 2. lipnja održalo kampanje ''Dani otvorenih vrata Udruga'' i ''Hrvatska volontira'' te projektne aktivnosti za više od 500 sudionika

Proteklih dana izviđački volonteri iz Odreda izviđača ”Klasje” Đakovo, Odreda izviđača ”Suncokret” Čepin, Odreda izviđača ”Darko Tivanovac” Valpovo, Izviđačkog kluba ”Javor” Osijek i Udruge izviđača ”Slavonski hrast” Osijek te članovi Saveza izviđača Osječko-baranjske županije uključili su se u kampanje ”Dani otvorenih vrata Udruga 2024”, ”Hrvatska volontira” te provedbu odobrenih projekata.

Volonteri svake od Izviđačkih Udruga tijekom godine ostvare i više od 3.000 sati dobrovoljnog rada u služenju lokalnoj zajednici kroz redovni rad sa članovima, djecom, mladima te volonterima, što su prepoznali donatori, lokalne zajednice te Osječko-baranjska županija i ove godine zahvaljujući Osječko-baranjskoj županiji sufinanciranjem projekata:

  • Izviđačka škola za volontere – Savez izviđača OBŽ dobit će nove voditelje izviđačkih jedinica školovanih u prirodnom okružju uz razmjenu iskustva i znanja.
  • Budi i ti ZDRAV(ko) skaut – IK ”Javor” Osijek približava djeci i mladima zdrave navike i boravak u prirodi.
  • Budi pripravan _ Naš doprinos zajednici – UI ”Slavonski hrast” Osijek, izvođenje obuke volontera u slučaju izvanrednih okolnosti, podizanju šatorskih naselja i organiziranju zabavnih te višednevnih izviđačkih aktivnosti.

Više od trideset izviđačkih volontera je od 25. svibnja do 2. lipnja održalo kampanje ”Dani otvorenih vrata Udruga” i ”Hrvatska volontira” te projektne aktivnosti za više od 500 sudionika.

U sklopu projekta ”Izviđačka škola za volontere” dio izviđačkih voditelja sudjelovao je na trodnevnom seminaru za voditelje Saveza izviđača Hrvatske u Fužinama.

U sklopu programa proslave GČ Jug 2 Osijek i kampanje ”Hrvatska volontira” obilježen je 30. svibnja Dan državnosti polaganjem vijenca za sve poginule branitelje i građane te 2. lipnja Dan Osječko-baranjske županije. Na južnom jezeru Bajer Jug 2 – u sklopu projekta ”Budi pripravan – Naš doprinos zajednici” za volontere iz OI ”Suncokret”, IK ”Javor” i UI ”Slavonski hrast” održana je edukacija o opasnostima, podignut je evakuacijski kamp, a volonteri su kuhali pileći paprikaš za 40 sudionika.

Izviđački volonterski program za djecu i mlade nastavljen je na vodi izradom splavi i bitkom na vodi te vožnjama kanua.

31. svibnja izviđački volonteri su organizirali edukaciju iz streličarstva za učenike Osnovnih škola Tin Ujević i Grigor Vitez te narednog dana 1. lipnja u sklopu projekta ”Budi i ti ZDRAV(ko) skaut” volonteri su obilježili Svjetski dan nepušenja te volontirali na utrci ”Krug za Jug”.

Volonteri pozivaju mlade da se pridruže nekoj od izviđačkih udruga: prihvate izazov, steknu nove prijatelje, nove vještine, uživaju u prirodi, postanu vođe ili volontiraju. Također, pozivaju i donatore da podrže izviđačke udruge, a uskoro iz tiska na dvjestotinjak stranica izlazi i Fotomonografija osječkih izviđača od 1914. do 2022. godine, nastala dugogodišnjim sakupljanjem arhive i svjedočenja članova.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari