U Parku Oscara Nemona

Osječani pokazali kako se volontira očima, rukama i srcem

PR

Kako bi doživljaj bio potpun, osiguran je bio i čarobni foto kutak za uspomene za cijeli život

Park Oscara Nemona prekjučer je, unatoč kiši i grmljavini, ipak bio obasjan suncem – što zbog neba koje se iznenada razvedrilo, što i zbog događanja koje je tamo održano. Tu je prekrasnu lokaciju, mnogim Osječanima nepoznatu i prilično zanemarenu, oživjelo događanje ”Volontiramo očima, rukama i srcem” organizirano u sklopu nacionalne manifestacije ”Hrvatska volontira”.

Uz dobre ritmove koji su se širili s gramofonskih ploča, slikama našega grada i njezinih stanovnika zabilježenih očima naših sugrađana iz Ukrajine, mnogobrojni mladi i oni malo stariji koji su s nestrpljenjem iščekivali svoju privremenu tetovažu, mogli su zaigrati neku modernu društvenu igru ili odigrati online igru za bolji svijet, okušati se u stajanju na čavlima, akrobacijama na svili ili naučiti nešto više o pružanju prve pomoći, izraditi svoje narukvice i čilati uz bezalkoholne koktele u piknik zoni.

Kako bi doživljaj bio potpun, osiguran je bio i čarobni foto kutak za uspomene za cijeli život. Svi posjetitelji mogli su predlagati, a oni odvažniji i nacrtati sadržaje koje žele vidjeti u Parku te se informirati o projektima učenja zalaganjem u zajednici  (Learning2serve) koji se temelje na ovakvim suradnjama i povezivanjima.

Ovo događanje zajednička je inicijativa organizacija civilnoga društva i njihovih volontera – Udruga Breza, DKolektiv, Crveni Križ Osijek, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek, PRONI Centar za socijalno podučavanje, Klub Titan Atlas, AIESEC Osijek, neformalna grupa sugrađana iz Ukrajine Kreativni svemir Loop Isme te Grada Osijeka, Građevinskog i arhitektonskog fakulteta i Ekonomskog fakulteta u Osijeku.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari