potrebna njega

5 kozmetičkih proizvoda bez kojih ne možemo

PR

Oni koji imaju specifične kožne probleme mogu ovu rutinu nadograditi s dodatnim proizvodima, no u pravilu je ona dovoljna velikom broju ljudi

Neovisno o tome jeste li strastveni ljubitelj šminke ili preferirate prirodni izgled, određeni kozmetički proizvodi trebali bi se naći u vašoj svakodnevnoj rutini jer promoviraju zdravlje kože. Oni čine osnovu svake rutine i pružaju vam potrebnu njegu. Oni koji imaju specifične kožne probleme mogu ovu rutinu nadograditi s dodatnim proizvodima, no u pravilu je ona dovoljna velikom broju ljudi.

1. Čistač za lice

Čistač za lice najvažniji je korak u svakodnevnoj njezi kože jer uklanja nečistoće, ulje, znoj i ostatke šminke koji se nakupljaju na koži tijekom dana te pruža čistu podlogu za daljnju njegu. Bez redovitog čišćenja, ove nečistoće mogu začepiti pore i uzrokovati pojavu akni ili drugih kožnih problema. Redovito čišćenje ujutro i navečer osigurava svjež i čist ten, pripremajući kožu za daljnje korake u njezi. Vrsta čistača ovisi o vašem tipu kože, a postoje razni oblici kao što su gelovi, pjene i micelarne vode poput onih marke https://www.notino.hr/filorga/.

2. Tonik

Tonik za lice često se zanemaruje, ali je zapravo vrlo važan proizvod za njegu kože. On pomaže u balansiranju pH vrijednosti kože, uklanja preostale nečistoće nakon čišćenja i priprema kožu za bolje upijanje proizvoda. Tonici mogu sadržavati sastojke koji umiruju kožu, smanjuju crvenilo i hidratiziraju pa su tako idealni za tretiranje konkretnih kožnih problema. Masnoj koži pomažu tonici za kontrolu sjaja kao što su oni marke https://www.notino.hr/la-roche-posay/, dok su za osjetljivu kožu prikladni tonici s umirujućim sastojcima poput kamilice ili aloe vere.

3. Hidratantna krema

Hidratantna krema temelj je svake rutine za njegu kože. Ona održava kožu elastičnom, hidratiziranom i mekom te nadoknađuje vlagu koju gubimo izlaganjem suhom zraku, UV zračenju i raznim uvjetima iz okoliša. Bez obzira na tip kože postoji hidratantna krema koja će odgovarati vašim potrebama, samo je treba znati prepoznati. Među najpopularnijima su hidratantne kreme s dodatnim učincima kao one marke https://www.notino.hr/estee-lauder/.

4. Krema sa zaštitnim faktorom (SPF)

U zadnjih se par godina sve više prepoznaje važnost krema sa zaštitnim faktorom te njihova uloga u zaštiti kože od štetnih UV zraka. Svakodnevna upotreba SPF-a pomaže u sprječavanju preranog starenja kože, pigmentacijskih mrlja i smanjuje rizik od raka kože. Odaberite kremu sa širokim spektrom zaštite koja štiti i od UVA i od UVB zraka, te SPF faktora većeg od 30. Nanosite SPF svakog dana, neovisno o vremenskim prilikama, jer UV zrake mogu prodrijeti kroz oblake i staklo. Ove kreme ne moraju biti masne te čak mogu biti u obliku laganih fluida kao što je to slučaj kod https://www.notino.hr/nuxe/.

5. Serum za lice

Serum za lice koncentrirani je proizvod koji cilja specifične probleme kože pa se razlikuje od rutine do rutine. Serumi s vitaminom C pomažu u održavanju jednolikog tena i zaštiti kože od oksidativnog stresa, dok serumi s retinolom održavaju kožu mladolikom. Hijaluronska kiselina pruža intenzivnu hidrataciju, dok niacinamid može pomoći kod borbe s aknama ili nepravilnostima. Ovisno o karakteristikama vaše kože, odaberite serum koji vam odgovara iz široke ponude https://www.notino.hr/nivea/.

Ovih 5 proizvoda ključni su za njegu kože, a svoju rutinu možete nadograditi po potrebi.

Preporučeno
Imate zanimljivu priču, fotografiju ili video?
Pošaljite nam na mail redakcija@sib.hr ili putem forme Pošalji vijest
Komentari